Noul director RealitateaTV recunoaşte că postul are probleme cu echistanţa. CNA a amânat azi decizia prelungirii licenţei

Postul lui Vântu are probleme mari legate de credibilitate. Au spus-o azi mai mulţi reprezentanţi ai CNA, care au amânat să ia o decizie privind prelungirea licenţei.

Azi, Stelian Tănase, noul director al Realităţii s-a dus la CNA, încercând să convingă că schimbarea se va produce cât de curând. Mai spune ceva Tănase şi anume că trebuie recâştigată echidistanţa şi sobrietatea, pe care postul le-a avut şi le-a părăsit. Cu alte cuvinte, vina „deraierii” din ultimii doi ani e recunoscută, chiar de un om din interiorul postului.

Iată câteva dintre afirmaţiile lui Stelian Tănase făcute în cadrul şedinţei CNA:

Trebuie să facem puţină ordine, puţină curăţenie, să aşezăm puţin lucrurile mai limpede, pentru că adesea procedurile, regulile şi normele au fost uitate în această goană după audienţă, care este într-adevăr teribilă, este o presiune a publicului.

Cred că trebuie recâştigată o echidistanţă, un echilibru, o sobrietate, pe care postul le-a avut altă dată şi cu care a făcut succes, pe care le-a părăsit, din păcate (…) Ne vom repoziţiona în piaţa de media, încercând să oprim acest fenomen, din punctul de vedere al staţiei, de canibalizare în spaţiul public, care nu ne este deloc plăcut, dar în care şi noi am fost prinşi, în cursa pentru audienţe, dar şi din cauza contextului politic pe care îl cunoaşteţi. Sper să putem să părăsim această direcţie, pentru că trebuie să vrea şi publicul, să dorească o televiziune sobră, de tip BBC.

Ne propunem ca, până la următoarele campanii electorale, postul să fie suficient de poziţionat, ca să nu poată fi folosit şi să joace un rol echilibrat, pozitiv, sobru, corect (…) Nu este uşor, pentru că avem o anumită imagine publică de care toţi suntem nemulţumiţi şi pe care o discutăm zilnic în toţi termenii posibili.

Trebuie mai multe ştiri şi mai puţine talk-show-uri (…) Vom încerca să extindem temele din care vom oferi ştiri publicului, pentru că acum suntem într-un culoar foarte îngust, care înseamnă politică.

Media

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)