Ce mai conteaza cine câştigă campionatul

Avem un campionat echilibrat la fotbal. Bravos! Dar nu pentru că am avea mai multe echipe bune ca altădată, ci pentru că echipele considerate mari n-au nici o treabă cu performanţa. S-a nivelat mediocritatea. Faptul că echipe precum Oţelul Galaţi sau Gaz Metan se află sus în clasament vorbeşte de la sine despre forţa campionatului intern.

Când ieşim în Europa ne facem de râs, bifând eşec după eşec. Victoriile sau măcar evoluţiile bune au devenit flori rare şi dovedesc unde suntem în raport cu alţii.

În seara asta, CFR Cluj joacă în Liga Campionilor. Când scriu aceste rânduri e pauză, iar elveţienii conduc cu 1-0. Nimic surprinzător în acest scor, pentru că Baselul e o trupă redutabilă. Dar altceva  e îngrijorător şi anume că nu jucăm nimic. Parcă suntem picaţi din Lună, iar jucătorii noştri abia au descoperit mingea.

Când eşti în pericol de eliminare din Europa şi eşti condus cu 1-0 încă din minutul 15 te-ai aştepta ca măcar echipa să lupte în restul meciului. Nici vorbă de aşa ceva. Cupele europene au devenit pentru noi doar meciuri care trebui bifate.

Pentru ce se mai zbat echipele noastre să câştige campionatul dacă nu joacă nimic când ies afară? Doar pentru bani?

În curând România nu va mai avea echipă calificată direct în Ligă. Nici o pagubă. Pentru că nici nu merităm! În plus scăpăm şi de nervi când ne uităm la televizor!

Sport

Comentarii

3 comentarii to “Ce mai conteaza cine câştigă campionatul”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)