Cârlan iese din vizuină. Pe cine va susţine în alegerile interne?

Fostul lider al PDL Iaşi Dan Cârlan revine cu o postare pe blog, la câteva zile după ce s-a anunţat data alegerilor interne din filială: 6 februarie 2011. Şi la numai o zi după ce, pe acelaşi blog, postase imagini cu prima ninsoare de la Tarcău.

„Nu sâcâi câinele care doarme, că poate face urât!”, e avertismentul său la adresa celor care i-ar purta de grijă.

De unde a pornit nevoia lui Dan Cârlan de a face aceste precizări?

În locul unei adevărate explozii de efervescenţă politică a organizaţiei (scăpată, nu-i aşa, de „factorul de blocaj”) cea mai persistentă preocupare a noului leadership, în afara canibalismului intern, a rămas stereotipul lamentărilor şi imputaţiilor legate de Dan Cârlan. Cu siguranţă că nu aş fi scris aceste rânduri dacă nu apărea, în aceste zile, un nou episod din acest serial. Şi, de data asta, chiar sunt obligat să mă apăr!

O anumită scrisoare anonimă (e vorba de atacul legat de ”dubla” declaraţie de avere a Mihaelei Popa – n.a.) a circulat recent pe mailurile presei, cu ţintă la una din persoanele din fruntea organizaţiei.

Mă lasă rece şi conţinutul şi scopul şi finalitatea acesteia.

Mă irită la maxim, în schimb, încercarea grăbită a unora de a mă implica în acest nou episod de canibalism intern, ba încă şi cu conotaţii relative la închipuite planuri de revenire în frunte pe care le-aş avea.

Fie prin „bârfe” pe canale publice partizane unora din pretendenţii la preşedinţia organizaţiei, fie prin discuţii private, dar bine direcţionate pentru a crea percepţii solide în partid, se acreditează insistent teza că „sigur e Dan Cârlan în spate, numai el putea să aibă o aşa elaborată argumentaţie juridică, plus că e interesat să bage dihonia în partid”», afirmă Dan Cârlan.

Reacţia lui Dan Cârlan legată de anonima buclucaşă pare însă disproporţionată, de vreme ce nimeni de la vârful PDL Iaşi n-a spus oficial că numele său ar fi implicat în această poveste. Totul poate fi doar o bănuială, care oricum e greu de demonstrat.

Fără îndoială, actualul director al Agenţiei pentru Inundaţii, Dan Cârlan e interesat de jocurile care se fac pentru alegerea unui nou şef al organizaţiei ieşene a PDL. Iar mesajul său pentru foştii şi actualii susţinători e ceva de genul: exist, contez pe voi!

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Cârlan iese din vizuină. Pe cine va susţine în alegerile interne?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)