Cine se mai ia la trânta cu corupţia în România?

Oricât se strofocă să arate că nu a blocat ancheta în cazul Ritzi, PD cade mai mult în penibil. Atât timp cât ai majoritatea în Parlament, nu există nici o scuză asupra incidentului cu pricina. Nu poţi arăta cu degetul corupţii din PSD, dar să-i ocroteşti pe corupţii tăi. Pentru că nu eşti credibil. In plus, esti si penibil.

În chestiunea anchetării lui Năstase, când Parlamentul a respins o cerere a Justiţiei, PSD a căzut imediat cu cinci procente. E greu de estimat cât va scădea PDL după gestul de zilele trecute, dar cert e că a pierdut.

Votul pro-percheziţie în cazul Ritzi era un bun prilej ca PDL să arate că e altfel decât ceilalţi. N-a făcut-o, pentru că mulţi alţii din PDL se simt probabil cu musca pe căciulă.

Şmecheria nu ţine, iar electoratul oricât de preocupat ar fi de înfruntarea crizei, nu poate fi aburit cu explicaţii de doi bani. PDL a gafat şi va plăti. Nu ne ajută însă cu nimic asta.

La fel cum nici criticile Bruxelles-ului pe tema corupţiei nu ne încălzesc cu nimic. Care e soluţia? Un nou partid sau plecarea din ţară?

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)