Ce a vrut şi n-a primit finanţatorul Ionuţ Negoiţă

Fotbalul ieşean e la pământ. Aşa cum a fost mai mereu în ultimii ani. Chiar şi când echipa activa în prima ligă, obiectivul era mereu acelaşi: salvarea de la retrogradare.

Venirea lui Ionuţ Negoiţă în Copou toamna trecută părea a scoate Iaşul din mocirla fotbalistică. N-a fost însă aşa. Negoiţă a plecat cu coada între picioare. Fără a da prea mulţi bani (a cotizat cu 200.000 de lei şi doar cu titlu de împrumut), finanţatorul Negoiţă şi-a anunţat retragerea oficială de la club.

Ce a vrut şi n-a primit Negoiţă? E clar că potentul om de afaceri n-a venit degeaba la Iaşi. Nu s-a indragostit dintr-o data de Copou, cum nici afinitatile sale social-democrate n-au contat probabil prea mult.Negoita a recunoscut la un moment dat că vizează dezvoltarea afacerilor în Iaşi. E posibil ca planurile sale imobiliare să fi primit un refuz din partea lui Nichita. Doar cei doi cunosc dedesubturile unei eventuale (ne)înţelegeri de acest gen.

Cert e că Negoiţă a plecat, iar clubul ieşean rămâne din nou sub pulpana primăriei. Politica falimentară a lui Nichita în materie de fotbal îşi arată roadele. Echipa a picat în liga secundă,  a ramas fara  finanţator, nu are nici preşedinte de club, iar mai nou nu mai are nici obiectiv.

Când tu ca primar, cauţi un investitor care doar să dea bani, iar tot tu să bântui prin vestiar şi să ceri socoteală, performanţa e egală cu zero. La club ar trebui să fie o singură moaşă, care să şi răspundă pentru ceea ce face. Nimeni nu va da bani la infinit, ca alţii să ia decizia.

Asta n-a înţeles primarul Iaşului. Iar rezultatele s-au văzut.

Sport

Comentarii

7 comentarii to “Ce a vrut şi n-a primit finanţatorul Ionuţ Negoiţă”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)