Ipoteză pentru alegerile la primăria Iaşiului: un independent cu imagine bună,care să ia voturi de peste tot

Partidele nu şi-au făcut încă strategia pentru alegerile locale, în condiţiile în care nu se ştie cum va arăta viitoarea lege electorală. Vor fi alegeri într-un singur tur sau va rămâne totul pe actuala formulă, cu finală între primii doi candidaţi? Vor merge PSD şi PNL pe liste comune sau separat? Vor accepta liberalii candidatura conservatorului Ciuhodaru sau vor impune propriul candidat? Cine de la PDL va ieşi liderul filialei la alegerile interne din martie-aprilie? Va fi acesta automat candidatul filialei la primarie?

Toate aceste întrebări aşteaptă încă un răspuns, însă dincolo de clarificările din interiorul partidelor sau între partide, un scenariu e luat în calcul tot mai serios de liderii politici locali.

Ce se va întâmpla în cazul în care în cursă va intra un candidat independent, cu o bună imagine si cu susţinere din partea societăţii civile dar şi a mediului de afaceri?

La liberali, acest scenariu e discutat printre liderii filialei. Ba chiar există politicieni locali importanţi care recunosc că un „independent tare” are şanse să bată orice candidat, al oricărui partid, luând voturi de peste tot, dar mai ales din zona celor scârbiţi de politică.

Modelul a fost aplicat cu succes la alegerile pe Bucureşti din 2008, când Oprescu a câştigat fără probleme primăria Capitalei.

Deocamdată, totul rămâne la nivel de scenariu, dar faptul că e luat în calcul în mediul politic, arată că o astfel de variantă nu poate fi exclusă. Mai rămâne să apară şi personajul cu pricina!

Politica

Comentarii

8 comentarii to “Ipoteză pentru alegerile la primăria Iaşiului: un independent cu imagine bună,care să ia voturi de peste tot”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)