Mihaela Popa forţează o apropiere a echipei Blaga de grupul intelectualilor din PDL

Şefa PDL Iaşi Mihaela Popa salută lansarea platformei în 35 de puncte a trio-ului Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu şi cere echipei Blaga să ia în discuţie propunerile celor trei democrat-liberali.

Voi propune echipei din care fac parte să avem o dezbatere pe aceste 35 de puncte, având încrederea că aceste propuneri se vor regăsi în viitoarele moţiuni. După data de 15 mai avem nevoie de un partid revigorat care să se concentreze pe lupta împotriva corupţiei şi o bună funcţionare a instituţiilor statului. Indiferent de ce moţiuni susţinem şi de cine va fi viitorul preşedinte al PDL, aceste propuneri trebuie dezbătute. Personal, susţin multe din punctele acestei platforme, pe care de altfel le-am propus în organizaţia pe care o conduc”, a afirmat Mihaela Popa, şefa PDL Iaşi.

Popa şi-a arătat recent susţinerea pentru moţiunea Vasile Blaga în interiorul partidului, ea precizând că a participat la elaborarea documentului.

Alţi doi democrat-liberali ieşeni, Gabriel Grigore, secretar general PDL Iaşi şi consilierul local Cătălin Toma au declarat pe propriile bloguri că susţin platforma iniţiată de Macovei, Preda şi Voinescu.

Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei au lansat miercuri pe blogurile personale, o platformă cu 35 de idei pentru revigorarea PDL.

Trioul Macovei-Preda-Voinescu nu va propune se pare o moţiune separată la congresul PDL din 14 mai, neavând sprijinul necesar în organizaţii pentru acest lucru.

Ieşirea Mihaelei Popa de azi e primul semnal al taberei Blaga că ar dori apropierea de grupul celor trei.

Monica Macovei şi-a exprimat deja susţinerea pentru Boc la şefia PDL, în timp ce Preda a afirmat în mai multe rânduri că partidul are de suferit la capitolul imagine prin păstrarea actualului premier. Sever Voinescu s-a ferit să se poziţioneze deocamdată în favoarea uneia dintre cele două tabere.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Mihaela Popa forţează o apropiere a echipei Blaga de grupul intelectualilor din PDL”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)