Păduraru: Atitudinea lui Nichita nu este favorabilă dezvoltării Iaşului. Este genul de atitudine sovietică prin care se prefera ţinerea în subdezvoltare şi panică

Deputatul Nicuşor Păduraru răspunde pe blog la acuzele formulate de primarul Gheorghe Nichita atât la adresa sa cât şi a celorlalţi parlamentari ieseni ai PDL. Păduraru susţine că primarul s-a lansat în formulări penibile şi confuze, el precizând că Nichita „nu ştie să facă altfel administraţie decât prin mecanisme cu puternic parfum de corupţie”.

Iată răspunsul deputatului Păduraru la acuzele primarului Iaşului:

Astăzi, domnul Nichita a încercat să dea dovadă de respect religios în stil propriu, deşi vorbeşte de pilde biblice, nu a ezitat să găsească tot felul de formule absolut penibile de atac politic la adresa parlamentarilor. Bâlbâit şi confuz, cu nenumărate greşeli de exprimare şi gramaticale, domnul Nichita a ţinut o conferinţă de presă în care a venit cu textul pregătit, nefiind în stare să îşi exprime liber opiniile.

Ce spune şi nu se potriveşte?

I. A fluturat o adresă transmisă în 14 decembrie către parlamentari pentru susţinerea unor proiecte ale Iaşului. Nu spune nimic de faptul că la acea dată reperele bugetului de stat erau deja fixate, iar adresa sa era făcută doar de ochii lumii, fiind plină de greşeli şi incoerenţe. Nu spune de faptul că a primit de la mine adresa cu numărul 989 din 21.10.2010, înregistrată de primărie cu numărul 96910 din 29.10.2010, prin care i se solicitau aceste date pentru a putea negocia cât mai mult cu ministerele de resort. În aceeaşi perioadă, Consiliul Judeţean, Prefectura şi instituţii deconcentrate, inclusiv spitalele îmi trimiteau adrese cu nevoile de finanţare. Singura autoritate care nu a răspuns decât după aproape două luni a fost Primăria Municipiului Iaşi.

Ca să demonstrez şi erori din adresa tardivă a primarului, fac precizarea că a cerut 100 milioane RON pentru şoseaua de centură, iar parlamentarii PDL obţinuseră deja 128 de milioane ron. O altă eroare ţine de exprimări dezastruoase legate de: ”Asigurarea sumelor necesare pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor combustibililor…”, sau ”Asigurarea sumelor necesare pentru garantarea de la bugetul de stat a împrumuturilor pe care autorităţile locale le vor face pentru cofinanţarea proiectelor…” capitol cu sumă neprecizată deloc raportat la axa 1.

Un alt aspect face referire la modernizarea integrală a DN 24 şi DN 28, deşi, linia de tramvai este în sarcina primăriei, prin urmare modernizarea integrală nu este posibilă legal să cadă în sarcina doar a guvernului, ci în parteneriat. Şi acolo suma există încă de anul trecut, însă, nu a putut fi cheltuită pentru că primăria nu reabilitase, partea ei, adică linia de tramvai, aspect demonstrat chiar de declaraţii oficiale din primărie a personalului din subordinea domnului Nichita.

II. Domnul Nichita a făcut referire la proiectele Iaşului din fonduri europene, ca şi cum acestea ar depinde de activitatea parlamentarilor, ceea ce este o minciună grosolană. Ar fi total ilegal ca parlamentarii să încerce să intervină la autorităţile de management, procedurile europene fiind extrem de severe, iar eventualele intervenţii ar însemna abuzuri şi corupţie. Probabil că domnul Nichita nu ştie să facă altfel administraţie decât prin mecanisme cu puternic parfum de corupţie.

Ce nu spune domnul Nichita este că a reuşit performanţa negativă pentru toţi ieşenii să absoarbă 0 euro din cele 118 milioane de euro, date cu dedicaţie de acelaşi guvern pe care îl blamează, în mod special Iaşului. Incapabil să cheltuiască ceea ce are la dispoziţie, primarul Nichita a reuşit performanţa de a ne plasa pe locul 2 în ţară la datorie publică. Fiecare copil, bătrân sau orice ieşean este dator cu peste 9 milioane de lei vechi, datorie băgată pe gât de strategiile domnului Nichita, care are nevoie de timp pentru a-şi măsura propria incompetenţă.

Tot domnul Nichita nu spune public ieşenilor faptul că săptămâna trecută la şedinţa ADR Nord- Est, acolo unde se discută proiectele regionale, stadiul lor şi ce mai este de făcut, deci la acea şedinţă nu a fost NIMENI de la Iaşi, motiv pentru celelalte judeţe să îşi exprime surprinderea faţă de responsabilii ieşeni. Evident săptămâna trecută acelaşi domn Nichita prefera să înfiereze veninos parlamentul şi guvernul în conferinţe de presă în loc să îşi facă datoria pe care o are faţă de ieşeni.

Domnul Nichita face o politică de partid bazată pe acuze şi nemulţumiri confuze şi lipsite de coerenţă. Îi atrag atenţia domniei sale, că acest gen de atitudine nu este favorabilă dezvoltării Iaşului. Este exact genul de atitudine sovietică prin care se prefera ţinerea în subdezvoltare şi panică. PSD-ul are o strategie de grădiniţă KGB-istă, naivitatea junelui Ponta fiind transferată în stilul de prezentare cu care domnul Nichita ne-a obişnuit. Domnul Nichita nu doreşte de fapt colaborare, o demonstrează de fiecare dată prin atitudine, iar conferinţele sale de presă cu bâlbâielile de rigoare la cititul textului pregătit de consilieri, nu convinge asupra calităţilor sale. Este suficient ca în aceste zile să mergem pe străzile Iaşului pentru a vedea pe viu cât de dezastruoasă este administraţia din ultimii 8 ani a primarului Nichita: gropi în toate străzile, şantiere neterminate, praf peste tot, transport public mizerabil, câini maidanezi şi ca să pună capac tocmai cu pasiunea sa, nici fotbal nu mai avem.

Îmi pare rău că am fost nevoit să răspund în această săptămână sfântă. Este necesar pentru ieşeni să ştie adevărul şi să nu rămână doar cu declaraţiile mincinoase sau tendenţioase ale primarului Municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita».

Politica

Comentarii

7 comentarii to “Păduraru: Atitudinea lui Nichita nu este favorabilă dezvoltării Iaşului. Este genul de atitudine sovietică prin care se prefera ţinerea în subdezvoltare şi panică”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)