Posibil scenariu pentru Oajdea: candidatură la primărie ca independent

Un ziar împărţit gratuit în Iaşi în zeci de mii de exemplare dezvăluie intenţiile politice ale deputatului PDL Daniel Oajdea.

«Ziarul nostru», ajuns la numărul 6, e asumat de deputatul ieşean. Oajdea lansează în paginile gazetei atacuri virulente la adresa lui Nichita („Cum a scăpat Nichita de un dosar penal”, „Primarul a refuzat construcţia unei baze sportive de masă în Iaşi”, „De ce pune Nichita să plătim inutil milioane de euro la E.ON?”), dar şi a propriului partid şi guvern („Cum vă fură statul pensia, pe înţelesul tuturor” şi „Alegeri trucate la PDL Iaşi”).

Într-un alt articol, un interviu întins pe două pagini, Oajdea recunoaşte că e tentat să candideze la primărie, dar adaugă că e prea devreme pentru a lua o decizie.

„Oricum, mă voi hotărî să candidez doar dacă sunt convins că voi câştiga”, precizează Oajdea.

Întrebat dacă îi e frică de Nichita într-o eventuală confruntare electorală, Oajdea răspunde: „Nichita e uşor de învins. Iaşul i-a dăruit multe, iar el a întors ieşenilor extrem de puţin. Domnul Nichita are bani şi-şi poate permite campanii agresive din punct de vedere financiar. Eu nu dispun de resurse financiare nelimitate şi nici nu vreau ajutor din partea oamenilor de afaceri care, în schimb, vor dori să le amanetez oraşul. Înainte de a lua o decizie, voi face un sondaj pentru a vedea dacă există o parte considerabilă a ieşenilor care să aibă încredere în mine”.

Vrea să candideze într-adevăr Oajdea la primărie? Punând cap la cap afirmaţiile sale, dar şi ceea ce se mai aude prin târg, se pare că da.

Una dintre variante, perfect posibilă, pentru care Oajdea deja pregateste terenul, e cea a unei candidaturi independente. De altfel, în acelaşi interviu, Oajdea spune la un moment dat că nu mai crede „în partide mai mult sau mai puţin corupte”. „Refuz să cred că în PDL sunt hoţii, iar în PNL şi PSD sunt numai oamenii buni. Să nu uităm de marile tunuri din epoca Năstase, de jaful liberal dar nici de măgăriile de acum”, susţine Oajdea.

Până la locale mai e un an, însă în acest moment, Oajdea pare tentat să intre în cursa pentru primărie. Dacă o va face, candidatura sa îl avantajează pe actualul primar. Asta în cazul în care alegerile vor fi într-un singur tur, iar Nichita va fi desemnat candidatul USL la primărie.

Politica

Comentarii

11 comentarii to “Posibil scenariu pentru Oajdea: candidatură la primărie ca independent”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)