Nichita, susţinut de PSD pentru un nou mandat de primar. La CJ, filiala va alege între Florin Constantinescu, Victorel Lupu şi Cătălin Bulgariu

Gheorghe Nichita e opţiunea PSD Iaşi pentru primăria Iaşiului, actualul primar fiind singurul care şi-a depus candidatura în interiorul partidului.

„Colegii mei din Biroul Permanent al PSD Iaşi au decis că avem nevoie de continuitate la Primărie, pentru proiectele deja implementate, în curs de implementare sau în stadiul de finalizare. Voi respecta decizia lor, dar mă voi supune şi regulilor din USL, urmând să realizăm un sondaj de opinie pentru desemnarea candidatului comun al alianţei”, a declarat Nichita.

Dacă la primăria Iaşiului, Nichita a fost singurul pretendent, la şefia Consiliului Judeţean, s-au înscris în cursă trei social-democraţi: senatorul Florin Constantinescu, fostul prefect al judeţului Victorel Lupu şi consilierul judeţean Cătălin Bulgariu.

Potrivit calendarului stabilit de PSD Iaşi, candidaţii pentru şefia CJ îşi vor face campanie electorală în interiorul partidului timp de o lună şi jumătate, iar pe 9 iunie organizaţia va decide numele celui care va fi propus în cadrul USL.

Ulterior, candidaţii nominalizaţi la primărie şi CJ vor intra în competiţie cu reprezentanţii susţinuţi de PNL şi PC, alegerea candidaţilor USL urmând să se facă în baza unor sondaje de opinie.

La primărie, PC a anunţat încă din luna ianuarie susţinerea candidaturii deputatului Tudor Ciuhodaru.

Liderul ieşean al PNL Relu Fenechiu a precizat în mai multe rânduri că ia în calcul o posibilă candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Politica

Comentarii

13 comentarii to “Nichita, susţinut de PSD pentru un nou mandat de primar. La CJ, filiala va alege între Florin Constantinescu, Victorel Lupu şi Cătălin Bulgariu”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)