A început campania. Nichita plăteşte jumătate de pagină color la ziar, iar Fenechiu nu-l acceptă pe Ciuhodaru la primărie. PDL Iaşi aşteaptă verdictul de la congres

În Săptămâna Mare, oamenii politici ieşeni se agită de parca am fi intrat in anul electoral. Daniel Oajdea împarte zeci de mii de exemplare din ziarul propriu prin târg, în care îşi anunţă posibila candidatură la primărie, în timp ce Gheorghe Nichita şi-a rezervat jumătate de pagină color în Ziarul de Iaşi, pentru a le ura Paşte fericit locuitorilor urbei. Şi a-i anunţa totodată că de Paşte, oamenii din regii şi poliţiştii din subordine sunt pregătiţi ca pentru războiul atomic.

Şi tot în Ziarul de Iaşi de azi o declaraţie interesantă a lui Relu Fenechiu la adresa lui Ciuhodaru, un pumn mai degrabă dat medicului, cu aspiraţii la postul de primar. Afirmaţie care clarifică, în proporţie de 90 la sută, opţiunea USL pentru primăria Iaşului.

„Nu cred că e posibil ca Tudor Ciuhodaru să fie candidatul ACD (PNL-PC). Mă interesează să avem un primar bun. Nu mă pot duce din rău în mai rău. Nu vreau să fac experienţe când avem nevoie de profesionalism. Nu cred că e cazul”, spune Fenechiu.

O declaraţie ce arată că Fenechiu merge pe mâna lui Nichita, aşa cum a făcut-o permanent în ultimii patru ani.

În timp ce Relu Fenechiu îi trage o scatoalcă colegului din ACD, primarul Nichita tocmai îşi anunţă intrarea în cursa pentru un nou mandat la primărie. Nimeni din PSD Iaşi n-a avut curajul să intre în competiţia internă din PSD cu actualul primar, iar culoarul făcut de Fenechiu arată că desemnarea lui Nichita drept candidat al USL e o simplă formalitate.

La CJ, lucrurile sunt ceva mai complicate. În PSD există trei candidaţi, însă doar doi conteaza. Favorit: Victorel Lupu, omul de încredere al primarului.

Senatorul Florin Constantinescu nu e în graţiile lui Nichita, iar Cătălin Bulgariu e personajul-bibelou în vitrina aspiranţilor pentru CJ.

Problema nu e cine va fi desemnat la PSD Iaşi, ci dacă acesta va deveni şi candidat al USL. Cheia e la acelaşi Relu Fenechiu, care se poate pune de-a curmezişul candidaturii social-democrate la CJ sau îşi poate negocia viitorul său politic, via Transporturi.

Pierderea de către liberali a CJ-ului va însemna însă puncte bune pierdute de USL la Iaşi. Asta pentru că e greu de crezut că militantul liberal va face coadă la secţia de votare pentru a ştampila Uniunea Social Democrată, după cum însuşi Fenechiu a botezat-o, într-o gafă de familie, de faţă cu Ponta şi Crin.

La PDL Iaşi e linişte. După furtuna de la alegerile municipale şi contestaţia lui Oajdea, filiala aşteaptă verdictul de la congresul partidului programat la jumătatea lunii mai. Şeful filialei judeţene va fi ales la începutul lunii iunie, după care, teoretic, organizaţia va intra la rându-i în procedurile pentru desemnarea candidaţilor.

E greu de prezis cine vor fi candidaţii la primărie sau CJ, pentru că totul depinde de numele noului şef al organizaţiei judeţene.

Filiala a întârziat nerpermis clarificările interne, iar amânarea congresului n-a făcut decât să prelungească incertitudinea.

Efectul: nimeni nu se gândeşte deocamdată la alegerile locale, ci la scaunele din filială.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “A început campania. Nichita plăteşte jumătate de pagină color la ziar, iar Fenechiu nu-l acceptă pe Ciuhodaru la primărie. PDL Iaşi aşteaptă verdictul de la congres”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)