În timp ce Iaşul stă prost la atragerea de turişti, primăria vine cu recomandări şi acţiuni de doi bani

Centrul de Informare Turistică din cadrul primăriei Iaşi se ocupă mai mult cu promovarea propriei activităţi şi mai puţin cu atragerea vizitatorilor în capitala Moldovei, scrie Adevărul de Seară.

„Săptămâna Turismului“ la Iaşi a început de marţi, cu o expoziţie de fotografii şi un tur pietonal prin oraş.

În timp ce responsabilii din Primărie se laudă în statistici şi târguri, turiştii vizitează un oraş prăfuit, cu gropi şi maidanezi. Anul trecut, doar 2.216 persoane (!!!) au trecut pe la Centrul de Informare Turistică din Piaţa Unirii pentru a cere informaţii despre obiectivele din Iaşi. „Le recomandăm turiştilor casele memoriale, muzeele, Grădina Botanică, restaurantele tradiţionale. În funcţie de vârstă, aceştia caută ori bisericile, ori parcurile şi cluburile“, a spus Anca Zota, coordonatorul centrului de informare turistică.

De la recomandări la valuri de turişti la Iaşi e cale lungă. Piaţa Unirii arată ca dracu’ (vorba lui Petre Roman), iar pasajul din aceeaşi zonă e insalubru.

În plus, există undeva în oraş un loc unde se pot găsi măcar pixuri, căni şi brelocuri cu Iaşul?

Diverse

Comentarii

4 comentarii to “În timp ce Iaşul stă prost la atragerea de turişti, primăria vine cu recomandări şi acţiuni de doi bani”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)