Hârjoana din CJ: Vicii au rămas în funcţii. Nu s-a înfiinţat comisia de anchetă în cazul interceptărilor

Consilierii judeţeni au respins azi propunerea reprezentanţilor PDL privind eliberarea din funcţii a celor doi vicepreşedinţi ai instituţiei, liberalul Victor Chirilă şi social-democratul Constantin Adăscăliţei. Şedinţele extraordinare de consiliu au fost marcate de controverse şi schimburi dure de replici.

Consilierii au fost convocaţi azi la două şedinţe extraordinare de consiliu, una la propunerea reprezentanţilor PDL, cealaltă fiind iniţiată de aleşii PSD şi PNL.

Şedinţele au fost programate în aceeaşi sală şi la aceeaşi oră. În debutul întâlnirii, consilierii PDL şi cei ai USL s-au certat timp de peste jumătate de oră, pentru a stabili care dintre şedinţe ar trebui să aibă loc prima.

În final, s-a decis ca întâi să fie discutată propunerea PDL privind eliberarea din funcţii a celor doi vicepreşedinţi ai CJ, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei. Motivul? Aceştia aduc prejudicii de imagine judeţului, întrucât sunt cercetaţi de DNA pentru comiterea unor fapte de corupţie.

„Dacă nu ştim nimic concret despre ancheta DNA, de ce să-i condamnăm public? Este o pură firguraţie politică. Cei de la PDL nu ar fi reacţionat la fel dacă în birourile lor s-ar fi găsit aparatură de interceptare”, a declarat liderul consilierilor PSD, Cristian Stanciu.

Cei doi vicepreşedinţi au rămas în funcţii, plenul CJ respingând previzibil propunerea PDL.

Pentru demiterea vicepreşedinţilor CJ au votat cei 13 consilieri PDL şi şeful CJ Constantin Simirad, în timp de toţi cei 22 de consilieri PSD şi PNL prezenţi în sală au votat împotrivă.

Ulterior, s-a trecut la dezbaterea propunerii PSD şi PNL privind constituirea unei comisii la nivelul CJ în cazul scandalului interceptărilor din instituţie.

„Această comisie are iz de anchetă. Doar procurorul se poate ocupa de astfel de lucruri. Aparatura din pereţii celor doi vicepreşedinţi nu a fost montată de Consiliul Judeţean, aşa că nu văd rostul comisiei”, a spus şeful consilierilor PDL Constantin Şerban.

La rândul său, şeful CJ Constantin Simirad a afirmat că angajaţii instituţiei nu pot fi supuşi presiunilor unei comisii de tip KGB, el precizând că nu este de acord cu propunerea reprezentanţilor PSD şi PNL.

Constantin Simirad a anunţat că declară închisă şedinţa extraordinară, părăsind sala de şedinţe, alături de consilierii PDL.

Aleşii PSD şi PNL au precizat că nu vor renunţa la ideea înfiinţării comisiei de anchetă, propunerea urmând să fie din nou pusă în discuţia plenului CJ Iaşi, în şedinţa ordinară programată pentru luni.

Administratie, Politica

Comentarii

Un comentariu to “Hârjoana din CJ: Vicii au rămas în funcţii. Nu s-a înfiinţat comisia de anchetă în cazul interceptărilor”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)