Se vor repeta alegerile PDL de la municipiu?

O decizie a comisiei de etică din PDL Iaşi pune pe jar filiala locală a democrat-liberalilor. Sâmbătă, membrii comisiei i-au dat dreptate lui Daniel Oajdea, cel care a contestat scrutinul de la municipala PDL, ceea ce înseamnă repetarea alegerilor. Decizia nu e una finală, pentru că hotărârea ajunge pe masa CODA, organism care la rându-i poate depune contestaţie la comisia naţională de etică a partidului.

Se vor repeta aşadar alegerile câştigate de deputatul Marius Spînu?

Liderul interimar al PDL Iaşi, Mihaela Popa afirmă că sunt lucruri interne ale partidului şi că nu e cazul ca rufele să fie spălate în public.

„Le discutăm în CODA, apoi anunţăm public”, a afirmat Mihaela Popa, fara a face si alte comentarii.

Deputatul Petru Movilă, unul dintre susţinătorii lui Oajdea la alegerile de la municipiu, spune că alegerile incorecte nu au condus la o organizaţie unită, precizând totodată că nu există o stare de coeziune în PDL Iaşi. La rândul său, Daniel Oajdea salută decizia comisiei de etică şi spune că victoria nu e una personală, ci una a dreptăţii.

„Dacă în 15 zile, decizia comisiei de etică nu va fi contestată, se va stabili data noilor alegeri”, afirmă Oajdea, dispus sa intre din nou in competitia de la municipiu.

Pe de altă parte, surse din interiorul PDL Iaşi susţin că decizia comisiei de etică ar fi lovită de nulitate, întrucât atunci când a apărut CODA au fost desfiinţate practic toate structurile filialei.

Până una-alta, mingea e în terenul CODA Iaşi, care poate stabili fie repetarea alegerilor, fie se adresează comisiei naţionale de etică şi aşteaptă verdictul centrului.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “Se vor repeta alegerile PDL de la municipiu?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)