Atmosferă irespirabilă la CJ. Cine câştigă din încleştare?

Consilierii PSD şi PNL şi-au impus punctul de vedere în CJ, reuşind formarea comisiei care să analizeze scandalul interceptărilor din birourile celor doi vici. Demersul nu va avea nici o finalitate, pentru că, lucru ştiut, comisia nu ţine loc de instanţă, iar cei cinci membri PSD şi PNL oricum vor fi subiectivi în analizarea cazului. De altfel, inclusiv liberalul Victor Chirilă recunoaşte că această comisie are mari şanse să fie sortită eşecului, întrucât Simirad nu-i lasă pe funcţionari să coopereze cu duşmanul.

Pe de altă parte, nici initiativa de vinerea trecută a celor de la PDL cu încercarea de demitere a celor doi vici nu s-a dovedit prea inspirata, în condiţiile în care eşecul la vot era previzibil.

Din tărăboiul de la CJ nu câştigă nimeni, ba mai mult, e posibil să piardă toată lumea, pentru că omul simplu s-a săturat de nesfârşita gâlceavă.

Ceea ce poate schimba tabloul e culmea, DNA-ul. E vorba evident de conţinutul dosarelor penale care îi vizează pe cei doi vici, Chirilă şi Adăscăliţei. Dacă acuzaţiile din ancheta DNA conţin lucruri grele, cei care au aplaudat la momentul descoperirii camerelor din pereţi, si le-a luat partea vicilor cejisti, îşi vor schimba punctul de vedere.

Interesantă si reacţia prudentă a şefilor PSD şi PNL, Gheorghe Nichita şi Relu Fenechiu, care dincolo de un comunicat în care trag DNA-ul de mânecă, nu le iau apărarea celor doi adjuncţi din Casa Pătrată.

E drept că nici Adăscăliţei şi nici Chirilă nu reprezintă piese grele în cele două partide, iar Nichita şi Fenechiu nu-s atât de fraieri încât să bage mâna-n foc pentru „virginitatea” propriilor reprezentanţi.

Revenind la conflictul etern de la CJ, paradoxal, judeţul n-are mare lucru de pierdut, pentru că tripleta Simirad-Adăscăliţei-Chirilă oricum n-ar fi bifat mari realizări nici măcar în vremuri de pace.

Administratie, Politica

Comentarii

Un comentariu to “Atmosferă irespirabilă la CJ. Cine câştigă din încleştare?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)