Ce şanse există ca la Iaşi, PSD, PNL şi PC să meargă separat la locale

Dacă unul dintre partidele componente decide să meargă separat la locale, atunci e clar că USL nu mai există la Iaşi, caz în care fiecare formaţiune va prezenta candidaţi proprii la primărie şi şefia CJ.

La Iaşi, pe cele două funcţii importante se bat toate cele trei partide. Dacă în restul ţării, sunt doar doi actori politici importanţi, PSD şi PNL, la Iaşi lucrurile se complică, pentru că şi PC emite pretenţii. Conservatorii au un candidat tare, Tudor Ciuhodaru şi nu acceptă ca primăria şi CJ să fie împărţite între PSD şi PNL.

Pe de altă parte, PSD şi PNL nu admit să nu aibă candidat propriu fie la primărie, fie la CJ, iar din acest punct de vedere faptul că trebuie să negocieze şi cu PC nu le convine deloc.

Cum Nichita şi Fenechiu par să se fi înţeles asupra distribuirii în „familie” a celor două funcţii, PC are toate şansele să rămână pe afară.

În aceste condiţii, PC are două posibilităţi: fie acceptă să rămână în plan secund (greu de crezut), fie iese din USL şi merge pe cont propriu.

În acest ultim caz, USL nu mai există, iar PSD şi PNL sunt la rându-le obligate să se prezinte cu candidaţi proprii.

Într-o asemenea variantă, cel mai dezavantajat e PNL, care se tot codeşte să anunţe candidatul la primărie.

Politica

Comentarii

12 comentarii to “Ce şanse există ca la Iaşi, PSD, PNL şi PC să meargă separat la locale”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)