Alianţa Nichita-Fenechiu. Când înţelegerea de sertar ţine loc de strategie la PNL

PNL Iaşi, două filiale într-una singură. Ce construieşte organizaţia municipală, dărâmă filiala judeţeană. Un demers lăudabil, cel al confecţionării unui program local de guvernare, e anulat de lipsa de strategie la vârful filialei pentru alegerile locale viitoare.

Weekendul viitor, programul liberal de guvernare local va fi lansat integral la apă, după ce săptămâni la rând ni s-au livrat părţi din document, pe capitole.

La eveniment e aşteptat şi liderul PNL Crin Antonescu. Uluitor e faptul că liberalii au un document scris, făcut ca la carte, dar n-au candidat. Sau au, dar e ţinut secret.

Zilele următoare încep sondajele de opinie în cadrul USL. Cel puţin aşa a anunţat unul dintre competitori, social-democratul Florin Constantinescu, implicat în bătălia pentru CJ.

Primăria nu e însă o ţintă pentru liberalii ieşeni. Dacă ar fi fost o miză, PNL ar fi anunţat deja candidatul. Insistenţa jurnaliştilor de a afla numele liberalului care va intra în sondajul pentru primărie a stârnit zâmbete la sediul PNL.

Răspuns invariabil: îl veţi afla la momentul potrivit. Înţelegerea de sertar Nichita-Fenechiu ţine loc de strategie în Podu Roş. Liberalii nu-şi dau osteneala pentru primărie, dintr-un calcul care îl ajută doar pe şeful PNL Relu Fenechiu. Dar nu ajuta si partidul.

Liberalii nu-l incomodează pe Nichita la primărie, ba se feresc să anunţe un competitor pentru a nu-l încurca pe actualul primar. La rându-i, PSD, mai exact conducerea filialei, l-a scos la înaintare pe inexistentul Victorel Lupu, doar pentru a-i face loc lui Fenechiu la şefia CJ.

Jocul a fost decriptat rapid de o parte a PSD Iaşi, care nu acceptă ca târgul USL să fie făcut doar între cei de la vârful celor două organizaţii.

Cel mai prost din afacere iese PNL, pentru care, la ora asta, nu pare că există viaţă politică şi după USL. Remorcarea filialei din Podu Roş la PSD poate fi câştigătoare pe termen scurt (doar în anumite condiţii), dar după ce USL se va destrăma, liberalii îşi vor da seama că au construit prost şi că singuri, vor avea o mare problemă.

Politica

Comentarii

7 comentarii to “Alianţa Nichita-Fenechiu. Când înţelegerea de sertar ţine loc de strategie la PNL”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)