Filială mică, ambiţii mari. PC vrea primăria şi un post de vice la CJ. E un răspuns indirect la scenariul lui Simirad?

Conservatorii şi-au fixat ţintele pentru alegerile locale de anul viitor. Vor să obţină primăria prin Tudor Ciuhodaru şi postul de vice la CJ, pretendent fiind însuşi şeful filialei, Vasile Şalaru.

Obiective greu de atins în interiorul USL, pentru că PSD şi PNL nu vor ceda posturi în administraţie aliaţilor mai mici. În plus, sunt şanse reduse ca Tudor Ciuhodaru să fie acceptat candidat la primărie, în condiţiile în care postul e ocupat de Gheorghe Nichita, liderul PSD Iaşi.

Pe de altă parte, pentru a obţine un post de vice la CJ, PC trebuie să obţină un număr important de consilieri, pentru a putea emite pretenţii. Iar cum PSD şi PNL au acum în total 23 de consilieri (din 37), e iarăşi improbabil ca Nichita şi Fenechiu să le dea conservatorilor prea multe locuri eligibile pe liste.

Ieri, PC Iaşi a mai făcut un pas în afara USL, după ce şeful filialei Vasile Şalaru l-a criticat în termeni duri pe actualul primar, coleg de alianţă.

Comemorăm şapte ani de când Iaşul este blocat. Din nefericire, se pare că edilul şef al oraşului are nevoie de mult prea mult timp  pentru demararea proiectelor mari ale  Iaşului. Marea asfaltare pentru care s-a făcut  creditul Dexia, în loc să fie făcută de Citadin, a  fost făcută de firma de casă a lui Nichita,  Eurocontruct Grup. Deşi lucrările sunt prost  făcute şi necesită reparaţii, reparaţiile le  face Citadin pe banii lui”, a spus Şalaru.

O declaraţie care arată tot mai clar că PC îşi face propria strategie în afara USL. Atunci de ce a făcut Şalaru afirmaţia cu postul de vice de la CJ? E posibil ca mesajul să fie adresat partidelor din afara USL, pentru că o candidatură PC pe liste proprii ar însemna redesenarea posibilelor alianţe în CL şi CJ.

Zilele trecute, Simirad lansa ipoteza unui bloc unit anti-USL, asta însemnând liste separate la CL şi CJ, dar candidaţi comuni la primărie şi sefia CJ.

Declaraţia de ieri a lui Şalaru pare a fi răspuns indirect propunerii lui Simirad. Ceva de genul «putem discuta, dar vrem Ciuhodaru la primărie şi un post de vice la CJ».

Politica

Comentarii

8 comentarii to “Filială mică, ambiţii mari. PC vrea primăria şi un post de vice la CJ. E un răspuns indirect la scenariul lui Simirad?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)