O întrebare pentru Nichita, după incidentul de azi, judecat greşit de Poliţia Locală

Sorin Bălănescu e un personaj controversat, implicat în mai multe acţiuni de stradă, unele dincolo de limitele normalităţii. Azi, omul s-a dus la centrul de cartier al primăriei din Dacia. N-am înţeles exact care era scopul prezenţei lui Bălănescu în zonă. E posibil ca preşedintele FAPTA să fi căutat scandalul cu lumânarea. Dacă a cautat sa arate ca institutiile din preajma lui Nichita pot pica usor in plasa, scenariul i-a reuşit. Pentru că modul în care au reacţionat oamenii lui Nichita a fost disproporţionat. Şi totodată greşit.

Mi-e greu să spun dacă Bălănescu merita să fie amendat. Dar cert e că a fost ameninţat, împins, ba chiar lovit cu palma de cel puţin doi dintre aprigii susţinători ai primarului PSD Gheorghe Nichita.

E dreptul fiecăruia să aibă păreri. Bălănescu are motivele lui să fie supărat pe Nichita, la fel cum bătrâneii aflaţi în faţa centrului de cartier îl iubesc probabil sincer pe primarul lor. Aşa e democraţia: unii te contestă, alţii te adulează.

Dar nimeni nu are dreptul să-şi facă dreptate singur, aşa cum au procedat azi unii dintre amicii de partid ai primarului Nichita.

La fel de ciudat a reacţionat şi Poliţia Locală, aflată în subordinea primăriei. Un telefon scurt şi o dubă cu doi poliţişti a apărut rapid în zonă, ridicându-l pe Bălănescu. Omul a fost amendat cu 600 de lei.

Celelalte persoane implicate în scandal n-au păţit nimic. N-a primit nimeni vreo amendă pentru injurii şi nici pentru scatoalce.

Pe logica instituţiei din subordinea primăriei, toţi cei care au huiduit pe 24 ianuarie în Piaţa Unirii ar fi trebuit umflaţi, băgaţi în dube şi amendaţi. Evident că ar fi fost un abuz.

Atitudinea de azi e periculoasă, pentru că s-a judecat cu unităţi de măsură diferite. Ce s-ar fi întâmplat dacă în zonă ar fi fost 20 de oameni anti-Nichita, care ar fi sărit la bătaie la singurul susţinător de-al său?

Tot acesta din urmă ar fi fost luat pe sus de Poliţia Locală? O întrebare la care ar trebuie să mediteze şi dom’ primar!

Politica

Comentarii

10 comentarii to “O întrebare pentru Nichita, după incidentul de azi, judecat greşit de Poliţia Locală”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)