Ultimul scenariu vehiculat în PSD: Nichita candidat USL la primărie, Ciuhodaru independent

E greu de crezut că Victor Ponta va ceda Iaşul conservatorilor. Prezent aseară în emisiunea Linia Întâi, pe TeleM, Cătălin Ivan, un apropiat al liderului naţional al PSD, a spus că pentru social-democraţi, primăria Iaşi rămâne o prioritate. Cu alte cuvinte, Nichita are şanse bune să fie nominalizat la primărie din partea USL.

Argumentul pesediştilor e că Nichita se află cap la cap cu Tudor Ciuhodaru (cei doi ar fi în marja de eroare), e primar în funcţie şi totodată vicepreşedinte PSD la nivel naţional.

În cazul în care USL merge pe mâna lui Nichita, una dintre variantele ce ar putea fi luate in calcul de PC e ca Tudor Ciuhodaru să candideze la primărie ca independent. Dan Voiculescu, dirijorul din umbră al PC, nici nu concepe ca Tudor Ciuhodaru să nu intre în cursa pentru primărie. Asta a fost probabil şi promisiunea făcută lui Ciuhodaru în momentul în care medicul a intrat în PC.

De altfel, pentru conservatori, Iaşul e unul dintre puţine locuri în care partidul are ceva şanse să înşface o funcţie importantă.

Chiar dacă Nichita primeşte cadou nominalizarea la primărie din partea USL, campania nu va fi floare la ureche pentru actualul primar.

Ce se va întâmpla la CJ?

În cazul în care Nichita prinde primăria, rămâne deschisă confruntarea de la CJ. E o bătălie în 3, între Relu Fenechiu, Cristian Adomniţei şi Florin Constantinescu.

Dacă postul va fi prins de PSD, candidatul USL la CJ va fi Constantinescu, iar dacă poziţia revine liberalilor, atunci cel mai probabil, va candida Fenechiu.

Politica

Comentarii

2 comentarii to “Ultimul scenariu vehiculat în PSD: Nichita candidat USL la primărie, Ciuhodaru independent”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)