Falimentul administraţiei Nichita: Sistarea apei calde e doar o filă dintr-un caiet plin cu nereuşite

În miez de vară, o veste proastă pentru ieşenii branşaţi la CET. Apa caldă va fi sistată începând de luni, din motive pe care le ştim deja: datoriile neachitate către furnizorii de gaz.

De altfel, ştirea cu întreruperea apei calde aproape nu mai miră pe nimeni, câtă vreme centrala ieşeană a rămas fără gaz şi în mijlocul iernii, când trebuia asigurată căldura în apartamente. La CET nu s-a făcut nimic pentru punerea pe linia de plutire a unităţii. Centrala a fost mai bine de 10 ani un sac fără fund, în care s-a tot amânat tăierea cozii. A semănat cu o unitate socială în care primesc de-a valma servicii şi datornici şi cei cu plata la zi. La fel cum tot de-a valma serviciile sunt întrerupte, deşi printre cei pedepsiţi se numără şi suficienţi oameni care achită întreţinerea lună de lună, iar acum sunt nevoiţi să facă duşuri scoţiene. Nimic nu s-a schimbat la CET. Ba da: a crescut nivelul datoriilor!

De altfel, întreg Iaşul respiră aerul greoi al unei administraţii incompetente.

Străzile arată ca naiba, iar dacă ar exista un etalon al suportabilităţii, probabil că jumătate din drumuri ar trebui închise.

Câinii vagabonzi continuă să hălăduiască printre blocuri, deşi ni se tot promit padocuri încăpătoare în fiecare primăvară.

Nici o lucrare importantă a oraşului n-a fost ferită de scandal. În ultima săptămână am trecut aproape zilnic prin zona Halei Centrale, unde acelaşi excavator se roteşte constant de la stânga la dreapta (sau invers!) cărând aerul cald al unei veri insuportabile.

Uitându-ne în urmă, acum înţelegem exact raţiunile sloganului «Lucrurile importante au nevoie de timp», trâmbiţată de Nichita în 2008. Doar că puţini dintre noi au crezut atunci că un drum se poate asfalta în patru ani, iar un biet pasaj ne va toca nervii vreme de un mandat.

Oare ce slogan ne va mai servi Nichita în 2012?

Administratie

Comentarii

Un comentariu to “Falimentul administraţiei Nichita: Sistarea apei calde e doar o filă dintr-un caiet plin cu nereuşite”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)