Spînu, validat de centru la municipala PDL. Alegerile de la judeţ se ţin până la 1 octombrie

După câteva luni de confuzie, lucrurile s-au lămurit la municipala PDL Iaşi. Marius Spînu a fost validat ieri în postul de preşedinte, decizia fiind luată de comisia naţională de etică şi litigii din cadrul PDL.

Scrutinul din luna aprilie a fost câştigat de Marius Spînu, care l-a învins la numai 7 voturi diferenţă pe Daniel Oajdea. Ulterior, Oajdea a contestat modul în care s-au desfăşurat ostilităţile în timpul alegerilor, contestând rezultatul.

Iniţial, plângerea lui Oajdea a fost discutată la Iaşi, de către comisia locală de etică, aceasta dându-i dreptate deputatului de Dacia.

Ieri însă, comisia naţională a întors verdictul dat la Iaşi şi i-a dat câştig de cauză lui Spînu. „Conducerea aleasă în aprilie este statutară. Lucrurile s-au închis şi ne putem apuca de treabă”, a precizat Marius Spînu.

În aceste condiţii, se deschide şi competiţia pentru şefia filialei judeţene, care se anunţă interesantă.

„Până la 1 octombrie vrem să facem şi alegerile de la judeţ. E bine că s-a dat verdictul cu alegerile de la municipiu. Era un cerc vicios. Nu puteam face scrutinul de la judeţ, pentru că puteam fi întorşi din drum, dacă alegerile municipale ar fi fost invalidate”, a spus Mihaela Popa, liderul interimar al organizaţiei.

Pentru acest post se bat 4 parlamentari ai filialei (Dumitru Oprea, Nicuşor Păduraru, Petru Movilă şi Mihaela Popa), precum şi fostul lider al organizaţiei Dan Cârlan.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)