Economatele sau populismul de doi bani al UNPR

UNPR forţează creşterea în sondaje cu proiecte fanteziste. Ultima trăsnaie e relansarea magazinelor de tip Economat, adresată pensionarilor. O iniţiativă socialistă, aplicată prost şi în vremea guvenului Năstase, care se bate cap în cap cu reformele promovate de un guvern care până acum a luat mai degrabă măsuri de dreapta. Ieri, proiectul a primit ok-ul guvernului. Dar până la punerea lui în practică, e cale lungă. Aseară, liderii UNPR au povestit la un post TV central cât de bună e măsura lor şi cât de mult vor economisi bătrânii României. Apă de ploaie.

Preţurile din Economate nu vor fi cu mult mai mici decât cele din supermarketuri, unde rulajul e mult mai mare, iar discounturile sunt pe măsură.

În plus, birocraţia de rigoare, dar mai ales întârzierile la plată, îi vor descuraja pe producători să rişte să lucreze cu statul.

Mai degrabă e un proiect electoral, în încercarea de a urca UNPR măcar la 4-5 la sută. Eu unul le urez succes, deşi le dau puţine şanse.

Mai sănătos ar fi fost ca uneperiştii, alături de PDL şi UDMR, să caute soluţii pentru creşterea economică dincolo de 2 la sută, astfel încât nivelul de trai să crească de la sine. Cu cârpeli şi măsuri aberante aplicate un an jumate nu ajungem nicăieri!

Politica

Comentarii

3 comentarii to “Economatele sau populismul de doi bani al UNPR”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)