Un liberal cu tupeu, care sigur îl va vota pe Nichita la primărie în 2012

Adrian Christescu, fost candidat UDMR la primăria Iaşului, a intrat de ceva timp în PNL. Mai mult, a lucrat la programul local de guvernare al liberalilor, mai exact capitolul Infrastructură.

Zilele trecute, domnul Christescu a tras câteva ziceri pe blogul sau, în care amicul Nichita al lui Fenechiu e făcut praf. Din motive de Palas.

Iată câteva extrase din „tupeul” liberalului Christescu:

• La mijlocul anilor ’90, Iaşul era socotit cel mai frumos oraş din România iar astăzi a ajuns oraşul care se schimbă în funcţie de toanele, interesele şi prostul gust al unui Gigi sau Iulică.

• E adevărat că în ultima vreme ororile arhitectonice care apar în Iaşi sunt ambalate şi vândute fraierilor care cotizează la bugetul local sub forme din ce în ce mai perverse. De exemplu, pe monstruozitatea aceea de Teatru cub s-au cheltuit milioane de euro, care dacă ar fi fost direcţionate pentru vechiul Teatru Naţional, ar fi scurtat cu mult termenul de renovare.

• Ajunge să privim la clădirea Instituţiei Arhitectului Şef din Iaşi, care după ce a fost renovată şi adusă la strălucirea de altădată, a fost înconjurată cu un gard de plasă metalică, cumpărat de la Praktiker, ca să ne dăm seama de câtă ,,meserie” zace în responsabilii bunului gust urban din Iaşi.

Toţi aceştia, în frunte cu primarul fotbaliator Nichita, sunt responsabili însă de apariţia în locul fostului ştrand, care a rămas în memoria locuitorilor ca o splendidă oază de verdeaţă, a unei ,,capodopere” de prost gust. Ctitorie a unui mandat la Primărie în care incompetenţa ţâfnoasă şi-a dat mâna cu corupţia, complexul Pallas are capacitatea să te înfioreze din orice punct în care l-ai privi.

• Încă de la intrarea în Iaşi, din Valea Lupului, de unde cei ce se întorc în urbea lor erau reconfortaţi de silueta zveltă a Palatului, sau de mai aproape, din capătul bulevardului Ştefan cel Mare, priveliştea spectaculoasă a superbului Palat este distrusă de un zgârie nori care arată ca o sulă ce a străpuns o carte poştală.

• Dar dacă până acum nu înţelegeam o serie de măsuri care mi se păreau aiuritoare şi risipitoare, cum ar fi pavarea trotuarelor în zona industrială şi insistenţa de a toca milioane cu tramvaiele, când la o zecime de preţ s-ar putea obţine acelaşi lucru cu troleele, acuma înţeleg însă încăpăţânarea de a nu închide centrul vechi şi de a-l brăzda cu linii de tramvai.

• Un centru istoric pietonal, renovat şi plin de terase cochete, care ar atrage turiştii şi ieşenii, ar lovi adânc în interesele Pallas-ului, care s-ar vedea trecut pe planul doi al interesului urban, cu toate milioanele de metri cubi de beton turnaţi parcă în ciuda bunului simţ.

• Aşa că, vrei nu vrei, bea Grigore aghiazmă! O să ne facă Gigi şi Iulică un oraş european de-o să dea turistul străin năvală în Iaşi ca la Mecca prostului gust! Iar noi o să ne înbulzim la casieria din Palatul Roznovanu, ca să plătim pentru mofturile şi fandaxia unor pricopsiţi din şmenuri cu banul public!

Administratie, Politica

Comentarii

5 comentarii to “Un liberal cu tupeu, care sigur îl va vota pe Nichita la primărie în 2012”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)