Deputatul Păduraru: Nichita regizează în fiecare vară spectacolul ieftin cu sistarea apei calde

Democrat-liberalul Nicuşor Păduraru susţine că a făcut în cursul zilei de azi demersuri la Romgaz şi Ministerul Economiei, prin care a atrage atenţia asupra riscurilor sistării apei calde în oraş în plină caniculă. Păduraru spune că se pot găsi soluţii, dar că acestea sunt de scurtă durată, reluarea furnizării apei nerezolvând însă chestiunile spinoase de la CET, care sunt de competenta primariei.

Iată integral comunicatul transmis azi de Nicuşor Păduraru:

«Şi în acest an, la fel ca anul trecut, în plină vară atunci când temperaturile şi umiditatea depăşesc gradul de confort termic şi determină apariţia unor situaţii de urgenţă, ieşenii sunt expuşi riscului de a rămâne fără apă caldă de către Primăria Municipiului Iaşi şi CET Iaşi.

• În cursul zilei de astăzi, am efectuat demersuri către Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, către Romgaz şi către Ministerul Economiei şi Comerţului, pentru a atrage atenţia asupra riscurilor legate de sistarea apei calde în  plină caniculă, cele mai afectate categorii sociale fiind copiii, persoanele vârstnice, precum şi persoanele cu probleme de sănătate. Toate aceste demersuri se pot finaliza cu găsirea unor soluţii de scurtă durată şi sprijin pentru comunitatea ieşeană, dar nu pot înlocui responsabilitatea directă a primăriei şi CET Iaşi.

• În vara anului 2010, am fost confruntaţi cu aceeaşi situaţie:  pentru a justifica oprirea apei calde, reprezentanţii municipalităţii iniţial au minţit cu neruşinare  că ar fi fost perioadă de revizie, ulterior s-a recunoscut existenţa unor probleme de management defectuos în colaborarea primărie – CET privind plăţile către furnizori.

• Lipsa apei calde în plină perioadă caniculară este inacceptabilă, atunci când în mod  curent  avem cod galben sau portocaliu, se impun autorităţilor locale măsuri deosebite  specifice situaţilor de urgenţă pentru a proteja populaţia. Peste 100.000 de ieşenii corespunzător celor aproximativ 40.000  de abonaţi la serviciile CET sunt expuşi unor riscuri care le pot afecta sănătatea, în aceeaşi situaţie fiind şi spitalele, căminele de bătrâni sau unităţii de protecţie socială.

• Solicit autorităţilor locale ieşene să  înţeleagă faptul că sunt defapt principalii responsabili care pot să adopte  măsuri de urgenţă şi să  găsească soluţii care să evite sistarea furnizării de apă caldă. Constat cu amărăciune faptul că primarul Nichita regizează în fiecare vară acest spectacol ieftin al sistării apei calde şi al lipsei soluţilor pentru CET, transformând disconfortul ieşenilor în discursuri politice şi nu în acţiuni concrete, deşi în fiecare zi încă se mai  aşează pe scaunul celui care este responsabil de confortul ieşenilor: scaunul de primar».

Administratie, Politica

Comentarii

9 comentarii to “Deputatul Păduraru: Nichita regizează în fiecare vară spectacolul ieftin cu sistarea apei calde”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)