FC Nichita sau cum promovează Iaşul taman în anii electorali

CSMS, ţinută în puf, titra ieri Ziarul de Iaşi, în pagina de sport. Pentru cei care nu ştiu, CSMS e numele noii echipe fanion a Iaşului la fotbal, care se pregăteşte pentru noul sezon al ligii secunde.

Cantonament în Austria (20.000 de euro), transferuri pe bandă rulantă, salarii de 100 milioane lei vechi pe lună date noilor şefi ai clubului, lefuri de 85 de milioane pentru fotbalişti, plus prime consistente.

Problemele financiare par să fi dispărut dintr-o dată, după ce anul trecut, Poli Iaşi pur şi simplu n-a vrut să promoveze, deşi a avut o serie  accesibilă.

Altfel va sta situaţia în noul sezon, când doar un ghinion crunt ar împiedica Iaşul să revină pe prima scenă.

Curios sau nu, echipa din Copou promovează doar în anii electorali. La fel s-a petrecut şi în 2004, când primarul interimar de atunci, Nichita a avut meritul incontestabil al revenirii în A. Fără sprijinul şi ambiţia sa, cu siguranţă Politehnica n-ar fi promovat în prima divizie.

Doar că de atunci au trecut 7 ani. În 2008, când au fost de asemenea alegeri, Poli se menţinea încă în A, dar un an mai târziu, pe fondul crizei şi a managementului defectuos impus de acelaşi primar, echipa a picat iarăşi în liga a doua.

Aproape sigur, alegerile pentru primarie din 2012 se vor suprapune peste revenirea in Liga I

La anul, în iunie 2012 vor fi din nou alegeri la primărie. Iar după doi ani de liga II, Nichita vrea să demonstreze că fără el Iaşul fotbalistic e mort.

Dacă ar fi vrut să intre în istorie, actualul primar s-ar fi făcut luntre şi punte pentru a aduce un investitor serios la Iaşi. A adus doar nişte papă-lapte, cu interese obscure, care n-au fost în stare nici măcar să gestioneze perioadele bune de la club. Pur şi simplu Nichita n-a vrut să lase echipa din mână. N-a contat faptul că Poli se zbate în mediocritate, iar ani de-a rândul obiectivul a fost acelaşi: evitarea retrogradării.

Să presupunem că CSMS Iaşi va promova vara viitoare în Liga I. Ce garanţii există că scenariul de mai sus nu se va repeta? Există vreo dorinţă reală pentru performanţă în Copou? Se poate aplica reţeta Porumboiu la Iaşi? Nici vorbă! Câtă vreme echipa e finanţată din bani publici, adio rezultate de top. Intrăm în A, ne chinuim un an-doi, apoi ne întoarcem acolo unde ne e locul!

Eventual schimbăm numele echipei, fuzionăm cu nişte amărâţi de prin ţară şi lăsăm datoriile pe vechea societate. C-asa-i in fotbalul iesean: promovam in luna alegerilor, apoi Dumnezeu cu mila!

Politica, Sport

Comentarii

12 comentarii to “FC Nichita sau cum promovează Iaşul taman în anii electorali”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)