Olanda, favorita în grupa României. Ne batem cu Turcia şi Ungaria pentru barajul de la Mondiale. Reacţii după tragerea la sorţi

Grupă oarecum norocoasă pentru România, la tragerea la sorţi din Brazilia pentru Mondialul din 2014. Favorită este Olanda, însă tricolorii se bat cu Turcia şi Ungaria pentru poziţia a doua, care ne trimite la baraj.

Turcii nu mai sunt trupa de altădată, deşi vin din urna a doua valorică, în timp ce ungurii, chiar dacă sunt în creştere, n-ar trebui să ne pună probleme. Din aceeaşi grupă cu noi mai fac parte Estonia şi Andorra.

România a făcut parte din a patra urnă valorică, ţara noastră fiind abia pe locul 53 în lume la capitolul fotbal.

Câteva declaraţii de după tragerea la sorţi:

Victor Piţurcă:Este o grupă extrem de grea, în care vom reîntâlni vicecampioana mondială, vechii noştri prieteni, dar şi ai mei personali, pe care i-am întâlnit şi în campaniile trecute, şi la EURO 2008. În acelaşi timp, ne vom confrunta şi cu echipe care tind să devină din ce în ce mai puternice şi care trebuie tratate aşa cum se cuvine. Am încredere că ne vom putea bate cu şanse reale cel puţin pentru locul 2″.

Mircea Sandu: “Grupa este destul de echilibrată. Olanda este o favorită certă, finalista CM din Africa de Sud, care este şi cap de serie. Va fi o luptă cu Turcia şi Ungaria pe viaţă şi de moarte. Şansele sînt mici pentru Euro 2012, dar mai sînt patru meciuri şi trebuie să fim foarte atenţi la ele. Pentru CM 2014 ne batem în trei, noroc că am evitat Franţa şi Spania”.

Ionuţ Lupescu: “Eu cred că este o grupă destul de grea. Nu e uşor nici cu Olanda, nici cu Turcia. Cu Ungaria mereu am avut probleme. Preferam Anglia sau Germania în locul Olandei”.

Ciprian Marica (atacantul naţionalei): “Nu e o grupă rea, ne putem califica. La prima vedere, este o grupă interesantă. Olanda am mai întâlnit-o, e o echipă puternică, la fel Turcia şi Ungaria sunt formaţii tari, dar ne batem cu ei. Trebuie să mergem la Mondialele din Brazilia, e extrem de important pentru fotbalul românesc! Dar noi trebuie să ne concentrăm la preliminariile Campionatului European, e o competiţie în desfăşurare, avem încă şanse, aşa că toată atenţia noastră trebuie să se îndrepte spre Euro!’.

Sport

Comentarii

Un comentariu to “Olanda, favorita în grupa României. Ne batem cu Turcia şi Ungaria pentru barajul de la Mondiale. Reacţii după tragerea la sorţi”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)