De ce ezită PC să accepte candidatura lui Ciuhodaru la CJ

Conservatorii ştiu una şi bună: Ciuhodaru, candidat la primărie din partea USL. În nici una dintre luările de poziţie ale liderilor locali PC nu s-a auzit tranşant ideea de a accepta CJ-ul, deşi această din ultimă variantă ar împăca şi capra şi varza, eliminându-se astfel, cel puţin la suprafaţă, tensiunile din alianţă. E drept că din schemă ar fi scos PNL, însă liberalii lui Fenechiu şi-au asumat la Iaşi rolul de a sta la umbra PSD şi de a culege roadele financiare ale colaborării.

De ce nu vrea PC să accepte candidatura lui Ciuhodaru la CJ? În ciuda scorului bun al doctorului pe judeţ, în alegeri contează maşinăria de partid. PC n-are structuri în teritoriu, astfel că va fi la cheremul PSD şi PNL, care deţin împreună 73 de primari.

Mai direct spus, PC se teme de trădarea lui Nichita dar şi a lui Fenechiu, mai ales că relaţiile cu cei doi n-au fost deloc bune în ultimele luni. În plus, în comune, fiecare partid merge sub siglă proprie, ceea ce face şi mai grea sarcina minusculului PC.

De acest lucru sunt conştienţi şi firavii lideri PC de la centru, care îşi dau seama că situaţia de la Iaşi e unică în ţară, fiind singurul mare oraş în care micul partid patronat din umbră de Voiculescu se bate cu şanse la primărie.

Ce va ieşi de aici e greu de spus. Nichita nu vrea în ruptul capului să meargă la CJ, iar PC nu pare dispus să cedeze aşa uşor primăria.

Conservatorii din târg ar risca candidatura separată la Iaşi, dar asta înseamnă practic semnalul ruperii USL la nivel national.

Cine va fi scos din joc vom afla zilele următoare. Poate chiar joi, când PSD a promis că va stabili cei 20 de candidaţi la primăriile reşedinţă de judeţ.

Politica

Comentarii

7 comentarii to “De ce ezită PC să accepte candidatura lui Ciuhodaru la CJ”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)