ANRSC spune că serviciul primăriei care preia activitatea CET nu va primi licenţă. Vom avea căldură la iarnă?

Când vom avea apă caldă? Nimeni nu ştie. Mai grav, de azi e pusă sub semnul întrebării şi încălzirea la iarnă în apartamente.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Mircea Matei a declarat azi că preluarea de către primăria Iaşi a activităţii CET este o greşeală.

El a spus, într-o conferinţă de presă, la Iaşi că instituţia pe care o conduce nu va da licenţă compartimentului înfiinţat în primărie, pentru prestarea serviciilor de termoficare, motivând că, nu poţi asigura apă caldă şi căldură unui oraş, cu doar şase angajaţi.

„Compartimentul primăriei are doar şase angajaţi, iar pentru a asigura apă caldă şi căldură către populaţie ai nevoie de oameni calificaţi. Nu vom da niciodată licenţa. Nu înţeleg cum Consiliul Local a putut lua o astfel de decizie. Sunt paşi ciudaţi pe care primăria îi face pentru a rezolva problemele de la CET. Decizia rezilierii contractului cu CET şi încredinţarea serviciului unui birou al primăriei nu e o soluţie”, a spus şeful ANRSC.

Mircea Matei a adăugat că soluţia este ca, la Iaşi, Consiliul Local să anuleze hotărârea privind preluarea serviciului de termoficare în subordinea sa.

„Varianta cea mai rapidă este încheierea unui contract direct pentru prestării servicii, pe durată limitată, cu un operator licenţiat, pe o perioadă de şapte-opt luni, până trece iarna. E o situaţie de avarie, iar în paralel primăria poate continua procedurile pentru demararea unei licitaţii privind concesionarea serviciului de termoficare către un investitor privat”, a mai spus şeful ANRSC.

El a precizat că, procedura pe care o propune ar putea fi realizată în cel mult nouă zile, caz în care căldura în apartamente la iarnă ar fi asigurată fără probleme.

Peste 55.000 de familii din Iaşi nu primesc de aproape o lună apă caldă, din cauza restanţelor CET Iaşi către furnizorii de gaz.

Pe 11 august, consilierii locali ieşeni au aprobat preluarea de către primărie a serviciului de termoficare al oraşului, situaţie în care CET ar urma să-şi piardă obiectul de activitate.

Totodată, aleşii ieşeni au aprobat organizarea unei licitaţii pentru concesionarea serviciului de termoficare către un investitor privat.

Potrivit hotărârii de consiliu, actuala centrală de termoficare are obligaţia să livreze energie termică până în momentul înfiinţării unui serviciu specializat în primărie, care să se ocupe de această activitate.

Administratie

Comentarii

2 comentarii to “ANRSC spune că serviciul primăriei care preia activitatea CET nu va primi licenţă. Vom avea căldură la iarnă?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)