Ce va fi în Copou, Oncologie sau Urgenţe? Probabil şi una şi alta

Discuţiile pe tema destinaţiei clădirii din Copou sunt în toi. Schimbarea macazului politic al doctorului Tudor Ciuhodaru a înfierbântat lumea medicală ieşeană. Cei care au tras sfori pentru deschiderea Institutului de Oncologie îşi văd munca periclitată, iar interesele sunt mari. E vorba de funcţii şi bani. Foarte mulţi bani.

Că Iaşul are nevoie şi de Oncologie şi de Urgenţe e clar. Iar soluţia care se discută în ultimele ore e aceea de a împăca şi capra şi varza. Adică în noua clădire să funcţioneze şi Oncologia şi Urgenţele. Rămâne de stabilit doar numărul etajelor care vor reveni fiecărei „tabere”.

Mâine vine la Iaşi ministrul Gabriel Oprea, şeful UNPR, partid unde tocmai a aterizat Ciuhodaru.

Oprea se va duce şi la nunta proaspătului şef de la PDL Iaşi Petru Movilă, unde cu siguranţă subiectul Ciuhodaru-primarie-Urgenţe-Oncologie va figura pe ordinea de noapte a petrecerii. Interesant, ieri, Movilă a dat o declaraţie pe muchie, spunând că Oncologia va fi dată în folosinţă, dar că şi Urgenţele sunt o prioritate. El a recunoscut că abia luni va şti mai multe. Logic, pentru ca nimic nu mai e sigur in ziua de azi. Prins între nicovala intereselor medicale locale pro-Oncologie şi ciocanul de la Bucureşti, Movilă ar putea trece cu bine tensionatul moment. Mai ales dacă se face şi una şi alta. Lucrurile se vor limpezi cât de curând. Poate chiar luni, vorba lui Petrică!

Oricum, meciul se anunţă interesant!

Diverse

Comentarii

7 comentarii to “Ce va fi în Copou, Oncologie sau Urgenţe? Probabil şi una şi alta”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)