Una dintre explicaţiile atacului lui Movilă la adresa şefului PSD Iaşi

Acuzat în dese rânduri că se înţelege de minune cu primarul PSD, Petru Movilă a ieşit azi cu un comunicat de presă (vezi textul următor), în care şeful ales dar încă nevalidat al PDL Iaşi încearcă să dovedească contrariul. Omul vrea probabil să demonteze prietenia sa cu actualul şef al PSD Iaşi.

Movilă face un inventar al „bubelor” primăriei, amintind şi de CET, dar şi de RATP sau Citadin, toate societăţi cu probleme din curtea municipalităţii.

Şeful PDL Iaşi e în corzi în ultima perioadă, inclusiv în propriul partid, iar atacul de azi la adresa primarului face parte probabil dintr-o strategie amplă cu scopul de a arăta că e opozantul veritabil al primarului de Iaşi.

Probabil că deloc întâmplătoare n-a fost nici întâlnirea de la începutul săptămânii, în zona Sărărie, dintre Nichita şi Movilă.

Nichita ieşise din vizuină pentru a inspecta şantierele oraşului, iar Movilă doar s-a nimerit în zonă. Potrivire suspectă, câtă vreme Sărăria nu e în centrul oraşului. Cei doi au schimbat câteva cuvinte, nu neapărat prietenoase, însă zâmbetul larg afişat de primarul Nichita trăda o amiciţie de când lumea.

Mâine, PDL are programat la Bucureşti un nou Biroul Permanent Naţional. Teoretic, în şedinţa de mâine ar putea aprobată (sau nu!) validarea lui Movilă la şefia filialei ieşene a democrat-liberalilor. De la alegeri, a trecut mai bine de o lună, iar centrul nu dă deocamdată semne că validarea ar fi chiar simplă formalitate.

În politică, nimic nu mai pare întâmplător. Din acest motiv, apariţia comunicatului de azi al lui Movilă, dar mai ales conţinutul acestuia, poate avea legătură cu şedinţa de mâine de la centru.

Politica

Comentarii

8 comentarii to “Una dintre explicaţiile atacului lui Movilă la adresa şefului PSD Iaşi”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)