Posibila hartă a candidaţilor PDL Iaşi la alegerile viitoare

La primărie, cel mai probabil, PDL Iaşi va fi reprezentat de senatorul Dumitru Oprea. Fostul rector a spus în repetate rânduri că în 2012 are un proiect local, dând de înţeles că nu mai e interesat de încă un mandat de parlamentar.

În aceste condiţii, Oprea va juca la totul sau nimic, pentru că eventuala sa candidatură la primărie o exclude pe cea pentru Parlament, mai ales dacă alegerile sunt în aceeaşi zi.

Cert este că alegerea lui Dumitru Oprea în fruntea  PDL Iaşi plus excluderea lui Daniel Oajdea din partid par să clarificat lucrurile în filială, din punctul de vedere al candidaturilor.

Prin reducerea numărului de parlamentari, municipiul Iaşi ar putea avea un senator şi trei deputaţi.

Mihaela Popa afirmă, potrivit «Ziarului de Iaşi» că dacă se va aproba varianta cu doi senatori pe judeţ, ea va candida pentru un nou mandat. Colegiul său de senator ar fi întreg municipiul plus comunele învecinate, unele dintre acestea (Miroslava sau Aroneanu) având primari portocalii.

Tot în municipiu, vor exista doar trei mandate de deputaţi, pentru care au şanse bune să fie nominalizaţi cei doi prim-vicepreşedinţi ai filialei judeţene Nicuşor Păduraru şi Cristina Dobre, plus Marius Spînu, liderul organizaţiei municipale.

Deputatul Petru Movilă va merge, aproape cert, tot în colegiul rural Ţibăneşti, care va fi şi el extins.

Rămân descoperite postul de la CJ, dar şi alte câteva mandate de parlamentari din mediul rural.

De asemenea, e de urmărit dacă va exista o înţelegere locala (sau nationala) PDL-UNPR, uneperiştii având la rândul lor trei candidaţi siguri, Constantin Simirad, Tudor Ciuhodaru şi Luminiţa Iordache.

Politica

Comentarii

11 comentarii to “Posibila hartă a candidaţilor PDL Iaşi la alegerile viitoare”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)