Fricosul din fruntea PSD Iaşi

Gheorghe Nichita e tipul de politician născut în birourile administraţiei. Ambiţios şi distant deopotrivă, Nichita nu e un om politic în adevăratul sens al cuvântului. Rareori dă dovadă de iniţiativă în plan politic, iar deciziile sale sunt calculate la milimetru. Doar ca lui să-i fie bine. Dacă n-ar fi fost primar, n-ar fi ajuns nici în fruntea PSD Iaşi. Trăieşte de câteva mandate din combinaţia perfectă între oportunism şi funcţia administrativă.

Nu e contrat în organizaţie intrucat ar fi recunoscut ca vreun mare lider, ci pentru că postul de primar al Iaşului oferă aproape de la sine statutul de şef al PSD Iaşi. Liderul PSD e primarul de Iasi si nu Nichita.

Dacă şi jilţul nr. 1 din CJ ar fi ocupat de un pesedist, ar fi apărut rivalitatea. Nu acceptă „coagulări”, iar un social-democrat scăpat în Casa Pătrată ar putea reprezenta un pericol. Susţinerea lui Victorel Lupu în competiţia din PSD pentru CJ a fost mai degrabă dovada fricii ca va pierde controlul în filială.

Nichita face săptămânal conferinţe de presă la primărie, dar o dată la trei luni la sediul PSD. Politica nu e punctul său forte, ci doar calea pentru a fi mereu sus. Dar mai ales pentru a-şi asigura continuitatea în administraţie. Din acest motiv, PSD Iaşi înseamnă doar el şi restul lumii.

Nu are anvergură de politician rasat, dar îi place să stea mereu lângă Ponta sau Năstase. Sau să se lipească de Mircea Geoană, când acesta îi era şef la partid. Aduceţi-vă aminte de vremurile când alerga prin Parlament după Geoană doar ca să-l prindă TV-urile în cadru.

Nichita nu construieşte, ci conservă. E un personaj previzibil, scorţos şi inconjurat de yesmeni. Ştie că pierderea primăriei înseamnă automat căderea sa politică.

Ar putea deveni un politician cu adevărat redutabil doar atunci când va renunţa să mai tremure la gandul pierderii funcţiilor administrative. Până atunci rămâne doar fricosul din fruntea PSD Iaşi.

Politica

Comentarii

9 comentarii to “Fricosul din fruntea PSD Iaşi”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)