Dumitru Oprea îl ia la întrebări pe ministrul Sănătăţii. De ce se amână deschiderea Institutul de Oncologie?

Ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli a promis chiar la Iaşi că Institutul de Oncologie va fi deschis la 1 decembrie. Ultimele veşti arată însă că instituţia va fi inaugurată abia prin primăvară, pe fondul birocraţiei excesive din sistem. Există aparatura, dar nu au fost angajaţi încă oamenii care să lucreze în noul spital.

Liderul PDL, senatorul Dumitru Oprea a cerut ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, să clarifice data punerii în functiune a Institutului Regional de Oncologie din Iaşi.

“Proiectele, indiferent de riscurile la care ar fi expuse, printr-un management adecvat trebuie să aibă o dată certă de finalizare. Ca urmare, vă rugăm să ne comunicaţi calendarul finalizării procedurilor de angajare a personalului, de instalare a echipamentelor, astfel încât pacienţii să ştie cu exactitate când ar putea să înceapă tratamentul în noul Institut”, afirmă Oprea într-o interpelare adresată ministrului.

Parlamentarul ieşean atrage atenţia asupra faptului că numărul cazurilor de cancer este extrem de mare în zona Moldovei, iar pacienţii sunt afectaţi de informaţiile contradictorii privind deschiderea Institutului.

Politica

Comentarii

4 comentarii to “Dumitru Oprea îl ia la întrebări pe ministrul Sănătăţii. De ce se amână deschiderea Institutul de Oncologie?”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)