Încă un atac la adresa lui Ciuhodaru din zona PDL. Cristina Dobre îl acuză de populism pe subiectul cu doliul naţional de Ziua Sănătăţii

Deputatul PDL Cristina Dobre îl atacă pe uneperistul Tudor Ciuhodaru de populism excesiv. Ea îi cere acestuia să renunţe la propunerea ca 7 aprilie, Ziua mondială a Sănătăţii să devină zi de doliu naţional.

Cristina Dobre a transmis azi presei o scrisoare deschisă adresată lui Tudor Ciuhodaru:

«Începând cu anul 1950, la fiecare 7 aprilie sărbătorim Ziua Mondială a Sănătăţii. Dincolo de o simplă sărbătoare, evenimentul reprezintă o oportunitate de a ne concentra asupra problemelor prioritare de sănătate publică, la nivel global sau naţional. Din păcate, dintr-un exces de populism rezidual, colegul nostru Tudor Ciuhodaru doreşte să transforme o zi importantă în întreaga lume, într-o zi de doliu naţional.

• Ca politician, sunt obligată să militez pentru programe de sănătate publică integrate şi coerente. Ca medic, sunt alături de colegii mei, afectaţi poate într-o măsură prea mare de problemele economice cu care ne confruntăm ca sistem.

• Insă nici într-un caz, nici în altul, nu voi permite ca asupra breslei medicale să fie aruncată anatema populismului. In calitate de medic şi vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, fac un apel către colegul nostru Tudor Ciuhodaru să-şi retragă propunerea absolut neserioasă, prilej poate de bancuri proaste, dar nu de fundament pentru dezbatere şi soluţii în sistemul medical. Populismul exagerat este apanajul celor de la USL, care, în lipsa unor soluţii viabile, folosesc fumigene pentru a spera la o creştere minimă în plan electoral.

Draga Tudor, dacă tot ai plecat din tabăra celor fără de soluţii, lasă te rog acolo gesturile şi derapajele de acest fel.

• Noi, politicienii de dreapta, ne asumăm deciziile dureroase, dar necesare, indiferent de costurile electorale şi în nici un caz nu ne facem imagine electorală pe spinarea medicilor, a personalului medical sau a pacienţilor».

Politica

Comentarii

4 comentarii to “Încă un atac la adresa lui Ciuhodaru din zona PDL. Cristina Dobre îl acuză de populism pe subiectul cu doliul naţional de Ziua Sănătăţii”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)