Premieră în politica ieşeană. Invitat la prezidiu, în conferinţa de presă a PDL, revoluţionarul Adi Cristi s-a certat cu Mihaela Popa

Conferinţă de presă cu scântei la sediul PDL. Adi Cristi a fost invitat la prezidiu, alături de un alt revoluţionar, Cassian Maria Spiridon, pentru a apăra cauza Iaşului în disputa cu Timişoara, pe tema oraşului iniţiator al revoluţiei.

În momentul în care a luat cuvântul, Adi Cristi a criticat guvernul pentru lupta pe care o duce cu revoluţionarii.

Mihaela Popa a spus că în diverse judeţe ale ţării, există falşi revoluţionari, însă Adi Cristi a sărit ca ars. Astfel că minunata conferinţă de presă s-a transformat timp de câteva minute într-o polemică aprinsă între cei doi.

În final, Cassian Maria Spiridon a îndemnat la calm, motivând că altul este motivul prezenţei celor doi la conferinţa PDL.

În altă ordine de idei, liderul PDL Iaşi Dumitru Oprea a afirmat că reacţiile critice ale unor revoluţionari din Timişoara la adresa propunerii ca Iaşul să fie declarat oraş iniţiator al revoluţiei sunt surprinzătoare.

El a spus că demersul parlamentarilor ieşeni nu a vizat luarea titlului de oraş-martir în cazul Timişoarei.

„În mod eronat, ei spun că noi vrem să le luăm titlul de oraş martir. Nici vorbă de aşa ceva. Există documente şi cărţi care arată că am avut la Iaşi momentul 14 decembrie 1989”, a declarat Oprea.

Preşedintele asociaţiei „14 Decembrie” Iaşi Cassian Maria Spiridon a afirmat că nu e prima încercare a Iaşului de a obţine acest titlu.

„În 1997, am cerut ajutorul prefectului de atunci al Iaşiului, Florin Vitan. Ne-a comunicat că acest lucru e posibil, prin promovarea unei iniţiative legislative în Parlament. După 22 de ani, mă bucur că există un grup în Parlament care se bate pentru această idee. Recunoaştem meritele celor de la Timişoara sau de la Bucureşti, pentru că fără ei am fi putrezit în puşcării”, a declarat Cassian Maria Spiridon.

El a adăugat că şi în cazul în care iniţiativa parlamentarilor PDL de Iaşi va fi respinsă la Camera Deputaţilor, istoria va consemna ceea ce s-a petrecut în decembrie 1989 la Iaşi.

„Istoria nu se scrie de azi pe mâine. Adevărul istoric este unul singur. În 1989, la Timişoara a fost o acţiune spontană, în timp ce la Iaşi a fost o acţiune conştientă”, a mai spus liderul asociaţiei „14 decembrie” din Iaşi.

Politica

Comentarii

15 comentarii to “Premieră în politica ieşeană. Invitat la prezidiu, în conferinţa de presă a PDL, revoluţionarul Adi Cristi s-a certat cu Mihaela Popa”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)