Iniţiativa lui Ciuhodaru cu doliul naţional pe 7 aprilie a picat în Parlament

Proiectul lui Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, cu declararea zilei mondiale a sănătăţii drept zi de doliu naţional a fost respins azi de comisia de sănătate din Camera Deputaţilor.

Potrivit deputatului Petru Movilă, membrii comisiei au considerat că ziua de 7 aprilie, când este celebrată ziua sănătăţii la nivel mondial este o sărbătoare dedicată celor care muncesc în sistemul sanitar.

A declara această zi drept zi de doliu naţional ar însemna să deteriorăm oficial imaginea României peste hotare, acest gest putînd fi interpretat ca o lipsă de respect din partea ţării noastre la adresa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o lipsă de respect pentru toate statele membre ale OMS care celebrează ziua şi, nu în ultimul rînd o lipsă de respect faţă de cei care lucrează ca medici, asistenţi, infirmieri”, a declarat deputatul PDL Petru Movilă, membru în această comisie.

Ziua Mondială a Sănătăţii a fost stabilită în anul 1950, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pentru data de 7 aprilie, fiind sărbătorită în toate statele membre ale OMS.

Mai mulţi parlamentari de Iaşi ai PDL au anuntat în urmă cu câteva săptămâni că nu susţin iniţiativa lui Ciuhodaru, cerându-i acestuia s-o retragă din Parlament.

Diverse, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)