Ce a găsit Oprea sub brad: Scrisoarea lui moş Gerilă pentru domnul Cheltuilă

Senatorul PDL Dumitru Oprea publică pe blogul său scrisoarea transmisă de moş Gerilă domnului Cheltuilă. Deşi numele destinatarului nu apare nicăieri, este evidentă trimiterea la primarul Iaşului, Gheorghe Nichita.

«Au mai fost ani grei, cu petiţionari insistenţi, dar vremuri ca acum parcă n-am prins niciodată. Copiii sunt mereu decenţi – cer un joculeţ, o maşinuţă şi gata, sunt mulţumiţi. Ca domnul Cheltuilă nu e însă nimeni. Mi-a aţinut calea luni în şir cu mâna întinsă, niciodată sătul de ce i se pune în desagă.

• Martoră mi-e Snegurocika pentru tot ce am putut să-i dau pe lumea asta: milioane de euro cu scadenţă la sfântu’ aşteaptă, păcură, bani pentru alte asfaltări-fantomă, noi şine de tramvai, alte spectacole omagiale. Dar oricât i-aş da, tot nu-i de ajuns. Hohoteşte mereu că-i năpăstuit, că nu-i ajunge, că a făcut gropi în tot oraşul şi trebuie acum să le umple.

• Eu sunt om bătrân, un pensionar al gheţurilor, aşa că ştiu ce-nseamnă să n-ai. Devine supărător să-i dai pomană într-una, vreme de 9 ani, iar el să doarmă la gura sobei şi să nu dea semne de hărnicie decât atunci când pretinde ceva. Parcă m-am săturat. Pe drumurile astea proaste, o să mă aventurez pentru ultima oară în oraşul-şantier. Şi-o să-i las domnului Cheltuilă, la poartă, doar multă sănătate, că de tichete şi alte lucrări cu dedicaţie a avut el grijă. Şi să nu mai ceară timp pentru alte mari proiecte, că mă las de binefaceri şi aduc pe altul la Palatul Roznovanu».

Politica

Comentarii

8 comentarii to “Ce a găsit Oprea sub brad: Scrisoarea lui moş Gerilă pentru domnul Cheltuilă”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)