Năstase, doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii. Castană fierbinte pentru Ponta

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat azi la doi ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul “Trofeul Calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru preşedinţie din partea PSD.

În acelaşi dosar, Irina Jianu a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi. Jianu va executa 7 ani de închisoare, fiindu-i cumulate pedepsele pentru celelalte capete de acuzare.

Adrian Năstase a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Întrebarea e care vor fi efectele politice ale acestei condamnări. Va face Năstase un pas înapoi în PSD? Îl va forţa Ponta pe cel care l-a ajutat să ajungă şeful PSD să renunţe la prim-planul politicii?

Decizia ICCJ nu e definitivă. Cu alte cuvinte, Adria n Năstase poate candida liniştit la parlamentarele din tomanp, în lipsa unei decizii finale a Justiţiei în cazul său.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)