Analiză MEDIAFAX: Nichita, primar de două mandate într-un oraş în care o stradă e asfaltată în patru ani

Trei deputaţi aspiranţi la Primăria Iaşi – Tudor Ciuhodaru (UNPR), Nicuşor Păduraru (PDL) şi Daniel Oajdea (PPDD) – încearcă detronarea actualului primar, Gheorghe Nichita (PSD), într-un oraş în care o stradă de cartier este modernizată în patru ani, iar facturile la căldură ajung şi la 1000 de lei.

Gheorghe Nichita a fost membru în fostul PD, între anii 1995 şi 2000, el părăsind acest partid imediat după alegerile locale din 2000, când a candidat la Primăria Iaşi şi a obţinut doar trei la sută din voturi. El s-a înscris în PSD, iar în anul 2003 a fost desemnat viceprimar, iar apoi primar interimar, după ce fostul edil al Iaşului Constantin Simirad a fost numit ambasador în Cuba.

Nichita a candidat din nou la Primăria Iaşi în 2004, câştigând de această dată alegerile în cel de-al doilea tur de scrutin. Ulterior, a fost ales lider al PSD Iaşi, preluând frâiele organizaţiei de la Ion Solcanu, cel care a condus filiala ieşeană a social-democraţilor timp de peste zece ani. La alegerile din 2008, Gheorghe Nichita şi-a recâştigat mandatul de primar, tot în turul al doilea, după ce l-a învins pe democrat-liberalul Dumitru Oprea, fost rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Ulterior, atât Ion Solcanu, cât şi Constantin Simirad, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, au spus că regretă că l-au sprijinit pe Gheorghe Nichita la Primăria Iaşi, ambii părăsind PSD pe fondul relaţiilor tensionate cu acesta. De altfel, Constantin Simirad, care între timp şi-a anunţat candidatura la Consiliul Judeţean, din partea UNPR, a spus recent că “la Primăria Iaşi şi un drac cu coarne este mai bun decât actualul edil”.

Citeste întreg articol realizat de subsemnatul pentru agenţia MEDIAFAX.

Administratie

Comentarii

4 comentarii to “Analiză MEDIAFAX: Nichita, primar de două mandate într-un oraş în care o stradă e asfaltată în patru ani”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)