Dumitru Oprea despre preluarea guvernării de către USL: Lumea va vedea cât sunt de lacomi, câţi bani face Ponta

«Până la urmă, ce s-a întâmplat ieri poate fi un nou start pentru PDL. Când eşti la guvernare, îţi faci datoria de a susţine executivul. Şi, în afara trădătorilor de ocazie, premierul a fost susţinut. Consider că trecerea în opoziţie aduce mai multe avantaje decât pierderi.

• Să fim cinstiţi, după 3 ani şi jumătate de administrare a unei crize cumplite, partidul intrase într-un proces de erodare. Lucrul acesta se vedea atât în încrederea populară, cât şi în funcţionarea internă. Era nevoie de o clarificare proprie, de o regrupare de forţe, chiar dacă la asta a contribuit şi USL.

• PDL este, aşadar, la ora reaşezărilor. Schimbările vor fi semnificative. Cine vedea alegerile de la toamnă ca o pradă uşoară pentru USL va avea o mare surpriză. Iar cea mai mare surpriză o vor avea useliştii. Fiindcă populismele pe care le aruncau stând pe tuşă nu-şi mai au rostul. ţipetele contra guvernării s-au consumat. De azi, nu se vor mai putea ascunde după lozinci goale. Vor afla şi ei ce înseamnă să te lupţi cu problemele reale. Şi vi-l imaginaţi cumva pe Crin Antonescu performând ca politician fără să poată fi Gică Contra? Nici eu.

• De asta spun că multe se vor schimba. În partide şi în sondaje. Socialiştii, liberalii şi peciştii pretind că au dat jos guvernul pentru binele ţării. Lumea va vedea cât sunt de lacomi, câţi bani face de fapt domnul Ponta. Sau ce înţeleg ei prin justiţie şi clientelism. Abia acum va apărea adevărata pomană electorală de la guvern şi se va simţi goana după resurse.

• În politică, 6 luni pot fi suficiente să revii în forţă, dacă ştii să te reorganizezi şi să abordezi lucrurile altfel. De aceea, românii se pot aştepta la transformări de substanţă. Mizând pe competenţa, inteligenţa şi, mai ales, credibilitatea acelui om care nu şi-a spus încă ultimul cuvânt în politica românească. Dimpotrivă, abia începe să şi-l spună».

(Text preluat de pe blogul liderului PDL Iaşi, Dumitru Oprea)

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)