Alina Mungiu: Dacă vedem ingerinţe în activitatea ANI sau DNA, am scoate lumea în stradă

Prin nerăbdarea de a lua puterea, oricât de justificată în unele domenii de precedenta politizare a PDL, USL a făcut mari greşeli procedurale care au mobilizat contra lor forţe importante din justiţie şi societatea civilă, scrie Alina Mungiu, într-un comentariu pe ziare.com.

«Nu o să permitem, nici în numele unei schimbări pe care eu, de exemplu, o cred necesară, nici o abatere de la lege şi nici o încălcare a vreunui principiu democratic şi de drept. De asta eu, care am fost critică faţă de poziţia servilă faţă de Băsescu luată de unii intelectuali, am construit imediat o coaliţie bi-partizană şi am atacat ordonanţa de urgenţă privitoare la ICR împreună cu intelectuali din toate taberele şi sunt mari şanse să o blocăm.

Nu mai spun ce s-ar întâmpla dacă am vedea ingerinţe în activitatea ANI sau DNA, spun răspicat ca să nu aibă nimeni idei, am scoate lumea în stradă. Şi spun asta ca persoană care crede că Traian Băsescu şi-a atins demult limitele şi ar trebui să se retragă din politică, dând o şansă PDL pe cont propriu.

Dar să nu creadă cineva ca retragerea lui Băsescu ar însemna lichidarea a ceea ce am construit, cu trudă, alături de Monica Macovei, Codruţa Kovesi, Dan Morar şi atâţia oameni din CSM, INM, ICCJ şi societatea civilă. Acest acquis democratic şi de bună guvernare e al nostru şi îl vom apăra sub orice guvernare. Faptul că unii din cei alături de care am făcut acest drum au azi implicare politică şi au pierdut obiectivitatea de altădată nu are importantă: construcţia lor e acolo, şi ea e importantă, nu ei, şi există recunoaştere europeană şi românească a ceea ce s-a construit».

Politica

Comentarii

19 comentarii to “Alina Mungiu: Dacă vedem ingerinţe în activitatea ANI sau DNA, am scoate lumea în stradă”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)