Nicuşor Păduraru: Cei de la USL sunt prea prinşi într-un nucleu de interese obsedat de evitarea justiţiei şi protejarea corupţiei politice

«Instaurarea unei dictaturi parlamentare în detrimentul respectării legilor şi călcarea în picioare a Constituţiei României par a fi ţinte pe termen scurt ale USL.

• Toate intervenţiile de până acum ale actualei puteri au fost anulate ca fiind în afara cadrului legal. Fac referire la intervenţiile privind votul uninominal la parlamentare, modificări la legea educaţiei privind returnarea activelor universităţilor private către fondatori sau reprezentarea României pe plan extern de către Prim-Ministru sau Preşedinte.

• Ponta se dovedeşte a fi cel mai slab prim-ministru pe care l-a avut vreodată România. Obsedat de propria imagine, incapabil să ia decizii majore, Ponta trăieşte cu senzaţia că România îşi permite să îşi piardă statutul de ţară democratică, că românii acceptă încălcarea legii chiar de către primul ministru sau că un partid politic cum e PSD-ul îşi permite să nu ia nicio măsură etică atunci când preşedintele său executiv este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea.

• PSD minte cu neruşinare, specii politice precum Şova, Corlăţean, Greblă sau alţi avocaţi, foşti colaboratori demonstraţi ai securităţii fac agenda publică la posturi de televiziune dedicate unei manipulări publice fără precedent. Cu toate că de două luni USL a preluat puterea şi guvernarea, reprezentanţii săi continuă să atace în gol deşi nu mai sunt în opoziţie.

• În două luni de guvernare nu au reuşit să facă niciun bilanţ al măsurilor concrete şi responsabile guvernamentale. Am văzut însă o haită politică agresivă şi obraznică, incapabilă să accepte justiţia, dispusă să ia măsuri fără precedent împotriva acesteia. Am văzut o Românie târâtă într-un scandal de imagine internaţional generat de impostura unui Prim-Ministru acuzat de plagiat. Am văzut o Românie prezentă în toată presa din lume cu penibilul spectacol al unui sinucigaş, prea mândru şi prea arogant ca să accepte să plătească pentru corupţie dovedită în justiţie.

• Ce am mai văzut? Miniştri incompatibili, acuzaţi de conflict de interese, miniştri incompetenţi, obsedaţi de războaie politice, un guvern întreg aflat într- o ofensivă la adresa tuturor instituţiilor statului care nu au intrat sub controlul lor politic.

• Cireaşa de pe tort, simbolizând o clară demonstraţie de slăbiciune, s-a consumat ieri, când guvernul a preluat de la Parlament în subordinea sa Regia Monitorului Oficial. Au motivat acest gest ca fiind o situaţie excepţională deşi acest lucru este evident nejustificat. Prin acest gest încalcă din nou, grosolan, prevederi constituţionale privitoare la separaţia puterilor în stat. Separaţia puterilor în stat este un principiu care permite măsurarea democraţiei reale. Nu poţi prelua Monitorul Oficial dacă Parlamentul nu îţi cere acest lucru, în fapt, Ponta care se ascunde în spatele Parlamentului demonstrează pe faţă că nu îl interesează opinia acestuia. Cauza reală este evidentă: nu a dorit să fie publicată în cursul zilei de ieri decizia Curţii Constituţionale, crezând că în acest mod ea nu îi este opozabilă. Greşit, decizia este aplicabilă imediat, mai ales de către cei cărora li se adresează.

• În istorie au mai existat regimuri totalitare care au sfidat statul de drept şi au fost condamnate ulterior prin opiniile multor ţări. Regimurile politice comuniste, stilul structurilor politice conduse de Hitler sau Stalin au avut acelaşi tip de agresivitate. Într-o perioadă de instabilitate economică mondială în care România este parte a Uniunii Europene, exercitarea puterii de către USL afectează grav credibilitatea României şi nevoia de echilibru. Ponta şi guvernul său trebuie să plece. Sunt falşi şi lipsiţi de competenţă. Din păcate, oferta USL se dovedeşte a fi otrăvită şi lipsită de alternative chiar şi pentru un alt cabinet guvernamental. Sunt prea prinşi într-un nucleu de interese obsedat de evitarea justiţiei şi protejarea corupţiei politice».

SURSA: Blogul lui Nicuşor Păduraru, deputat PDL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)