O simplă previziune: Ponta va pleca din fruntea guvernului. Mutarea va avea consecinţe serioase nu doar pentru USL, cât mai ales pentru PSD

USL e pusă într-o situaţie delicată. Cu un premier acuzat de plagiat, Uniunea nu poate intra în alegeri. Oricât s-ar chinui pesediştii, liberalii sau conservatorii să explice faptul că totul e o comandă băsistă, nu va ţine. Totul e clar ca lumina zilei. Scandalul se va rostogoli până în toamnă, iar efectele în plan electoral vor fi catastrofale pentru USL.

Problema e cum va fi gestionat momentul, pentru că Victor Ponta nu e doar prim-ministru, ci şi lider al PSD şi totodată co-preşedinte USL. Plecarea lui Ponta de la guvern va avea consecinţe şi în interiorul PSD.

În orice caz, Ponta nu poate scăpa cu faţa curată. Când preşedintele Academiei ieşene, Viorel Barbu, membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare spune că Ponta a plagiat şi anunţă că îşi dă demisia din acest for, e groasă rău de tot.

„Nu mai vreau să fac parte dintr-un Consiliu care va fi subordonat Ministerului“, a răbufnit academicianul ieşean. O fi şi domnul Barbu băsist?

E o acuzaţie gravă, care arată unde s-a ajuns. Asta după ce înţeleptul ministru Liviu Pop s-a dus dimineaţă peste membrii Comisiei, anunţând că tocmai a desfiinţat comisia.

Politica

Comentarii

4 comentarii to “O simplă previziune: Ponta va pleca din fruntea guvernului. Mutarea va avea consecinţe serioase nu doar pentru USL, cât mai ales pentru PSD”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)