Astărăstoae despre scandalul Cepoi-ANI: Nu a încălcat nici o regulă. Îl sfătuiesc să nu-şi dea demisia

Rectorul UMF şi preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae consideră că ministrul Sănătăţii Vasile Cepoi nu se află în conflict de interese:

• Era de aşteptat să apară acest scandal. ANI se leagă de toată lumea. Ministrul Vasile Cepoi nu se afla în conflict de interese atunci când a început proiectul. În toate actele depuse la proiect era precizată funcţia pe care el o îndeplinea, iar proiectul a fost aprobat. Nu s-a încălcat nici o regulă.

• Nu am vorbit cu domnul ministru azi (marţi – n.r.), dar îl sfătuiesc să nu-şi dea demisia de la ministerul Sănătăţii. Ecaterina Andronescu era acuzată la fel, de către ANI, şi a câştigat apoi în instanţă.

• A ţinut cursuri în toată ţara în timpul lui liber. Eu ştiu un lucru, că dacă munceşti într-un proiect, e normal să fii plătit.

• După apariţia unui astfel de scandal, nu e de mirare că România nu poate să absoarbă fondurile europene. Toate instituţiile statului descurajează. Să văd cine va mai aplica, pentru că rişti să fi acuzat apoi de tot felul de lucruri.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)