Cu Surdu la volan, PDL Iaşi a turat motoarele. Doar că drumul e unul înfundat

Au trecut vreo două săptămâni de la instalarea lui Gabriel Surdu la PDL Iaşi. Filiala a avut vreo două (trei?) şedinţe interne în această perioadă şi e în chinurile stabilirii listei pentru parlamentare.

Listă care nu poate fi încă decisă, întrucât nu se ştie câte şi care colegii vor fi cedate colegilor ţărănişti sau celor de la Forţa Civică a fugarului (de Iasi) MRU.

Până la alegerile parlamentare mai sunt 70 de zile. PDL stă prost la Iaşi, rezultatele de la locale fiind dezastruoase. Vina pentru insuccesul din iunie aparţine evident vechii conduceri. Dumitru Oprea a decis târziu candidatul la primărie, iar filiala n-a avut nici o strategie la locale. Rezultatul s-a văzut.

Venirea lui Gabriel Surdu în fruntea PDL Iaşi nu a schimbat deloc lucrurile. În două săptămâni, la PDL nu s-a ţinut nici o conferinţă de presă. E drept că Surdu a avut câteva ieşiri pe TV-uri, dar nu asta  va asigura automat creşterea PDL-ului.

În plus, numirea la PDL Iasi a unui om considerat drept amicul USL şi al lui Nichita e un semnal al naibii de prost pentru electoratul de dreapta din municipiul Iaşi. Atât cât mai e. Pentru fraierii de dreapta din municipiu, Surdu ar fi trebuit din prima zi să aibă o ieşire pe măsură. Le putea da usor peste nas celor care îl acuză că a pactizat cu duşmanul Nichita şi celor care îl bănuie că va blătui vreo două colegii parlamentare.

N-a făcut-o, pentru că structural nu e un om de dreapta.  Şi nu va fi niciodată. E doar impaciuitorul de serviciu care isi urmareste propriul interes.

La ora asta, PDL e o filială îngropată. În campanie, nu se va lucra în echipă, ci fiecare pentru el. Va fi un meci nu cu USL, ci între aspiranţii democrat-liberalii din municipiu şi cei din judeţ. Toate resursele filialei, atâtea câte mai sunt, vor fi canalizate pentru a spori zestrea de voturi a pedeliştilor rurali Surdu, Movilă şi Bulgaru.

De asta s-a şi reactivat brusc uselistul Vosganian, care îl va avea ca adversar la Senat, chiar pe şeful PDL Iaşi Gabriel Surdu.

Politica

Comentarii

12 comentarii to “Cu Surdu la volan, PDL Iaşi a turat motoarele. Doar că drumul e unul înfundat”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)