DD candidează în Gorj împotriva lui Ponta. Cine pierde, cine câştigă plus efectul candidaturii pentru PPDD

Mutare interesantă pe scena politică. Liderul PPDD Dan Diaconescu a anunţat, marţi seară, că va candida pentru un mandat de deputat la Târgu Jiu, exact în colegiul în care candidează şi premierul Victor Ponta.

Diaconescu a spus că USL şi ARD au făcut “blat”, adică în colegiile în care candidează lideri ai unei dintre părţi, cealaltă a desemnat candidaţi “de mucava” şi invers.

El a precizat că, pentru a sparge acest blat, a ales să candideze la Camera Deputaţilor în colegiul în care candidează Victor Ponta.

Diaconescu a spus că ar fi putut candida şi la Teleorman, unde candidează Crin Antonescu, dar a ţinut cont de faptul că fata sa îl preferă pe Ponta, pe care îl numeşte “Mickey Mouse” atunci când îl vede la televizor.

Gorjul e dominat clar de USL şi e de presupus că Uniunea va înregistra peste 50 la sută în toate colegiile. Inclusiv în colegiul lui Ponta.

E de aşteptat însă ca DD să obţină un scor bun în colegiul cu pricina. Întrucât bătălia va fi Ponta-Diaconescu, ARD nu va conta acolo. Este posibil ca Ponta să ia 55-60 la sută, dar şi DD să scoată 20-25 la sută.

În aceste condiţii, Ponta îşi va câştiga colegiul din prima, dar şi DD să prindă mandatul de deputat la redistribuire, având numărul cel mai mare de voturi dintre candidaţii PPDD din judeţ.

Pe de altă parte, Diaconescu îşi asigură mediatizare gratis (va fi bătălia cea mai urmărită în această campanie), ceea ce va aduce un plus de voturi PPDD şi în restul ţării.

Politica

Comentarii

5 comentarii to “DD candidează în Gorj împotriva lui Ponta. Cine pierde, cine câştigă plus efectul candidaturii pentru PPDD”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)