Dumitru Oprea critică atitudinea ministrului Andronescu în cazul plagiatului lui Ponta: Lipsa unei decizii este un compromis dezonorant

Senatorul PDL Dumitru Oprea susţine că refuzul ministrului Ecaterina Andronescu de a lua atitudine faţă de plagiatul premierului Ponta afectează grav credibilitatea educaţiei din România.

Parlamentarul ieşean susţine că lipsa unei decizii tranşante a ministrului faţă de această situaţie este un compromis „dezonorant” pentru poziţia pe care o deţine în Guvern.

„Este un precedent deosebit de periculos de a eluda legea, prin apelarea la conceptul de «doctor demnitar», neîntâlnit în nici o altă ţară democratică. În orice stat occidental, mari demnitari şi şefi de state s-au supus legilor şi li s-au retras titlurile de doctor, inclusiv şi-au dat demisia din funcţiile publice deţinute”, afirmă senatorul PDL.

El consideră drept neinspirată propunerea doamnei Andronescu de a introduce în Legea Educaţiei o perioadă de graţie, de un an, în care plagiatorii mai vechi să aibă timp să-şi “cureţe” operele.

„Acest lucru este inacceptabil din partea unui dascăl pus în fruntea sistemului de învăţământ, care trebuie să apere corectitudinea şi meritocraţia. O astfel de iniţiativă este ridicolă, dar mai ales lipsită de etică, pentru că, indiferent de data la care au fost întocmite tezele de doctorat, fiecare autor ştia că la elaborarea lucrărilor se respectă reguli clare de cercetare ştiinţifică, inclusiv de folosire a ghilimelelor şi de citare a surselor bibliografice”, adaugă Oprea

Totodată, Dumitru Oprea cere demisia Ecaterinei Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei.

„Instituţia trebuie să-şi recapete credibilitatea, stopându-se, astfel, apărarea imposturii şi degradarea valorilor academice şi morale”, mai spune senatorul ieşean.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Dumitru Oprea critică atitudinea ministrului Andronescu în cazul plagiatului lui Ponta: Lipsa unei decizii este un compromis dezonorant”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)