Iniţiativă inedită a presei: USL, ARD şi PPDD, invitate să se bată miercurea viitoare la fotbal

Echipele USL, ARD si PPDD sunt invitate de catre jurnalistii ieseni sa se bata pe terenul de fotbal. Meciul ar urma sa aiba loc miercurea viitoare, la Sala Sporturilor. Iata cum suna invitatia adresata politicienilor din cele trei partide:

«Pe final de campanie, îţi adresăm o provocare: te invităm să schimbi tactica de luptă pentru trei ore.

Vor fi trei ore în care nu va mai trebui să alergi după adversarul din colegiu, acuzându-l că refuză dezbaterile electorale, pentru că va veni chiar el lângă tine.

Trei ore în care, în loc să-l tragi de afişe sau de bannere, îl poţi trage, direct şi personal, de şort sau de tricou.

Trei ore în care nu va mai trebui să-ţi baţi capul cu privire la componenţa comisiilor electorale, pentru că vei avea posibilitatea să negociezi (evident, într-un loc mai ferit) cu arbitrii.

Îţi propunem, deci, pentru cele trei ore menţionate, să transformăm lupta politică într-un spectacol sportiv. Mai exact, într-un meci de fotbal.

Când, unde, cum?

•     Evenimentul va avea loc miercuri, 5 decembrie, la Sala Sporturilor, între orele 18-21.

•     Ne dorim participarea celor trei “echipe politice” (USL, ARD, PPDD), împreună cu cât mai mulţi susţinători. Însemnele electorale, baloanele, sacoşele electorale şi chiar vuvuzelele sunt permise.

•    Cele trei echipe vor juca, în sistemul “fiecare cu fiecare”, meciuri a două reprize de câte 15 minute.

•     Echipele vor fi formate din 6 jucători (plus câte rezerve doreşte şeful de organizaţie judeţeană), cu menţiunea că fiecare echipă trebuie să aibă în componenţă minim trei candidaţi la alegerile parlamentare din judeţul Iaşi.

•     Nu suntem misogini, nici conservatori în ale fotbalului. Doamnele sunt binevenite şi în teren.

Notă: dacă o doamnă candidat va alege, spre exemplu, să apere poarta echipei din care face parte, echipa adversă nu va avea voie să tragă nici un şut pe spaţiul porţii! În cazul în care şi echipa adversă va avea o doamnă candidat în poartă, vom solicita Curţii Constituţionale să se pronunţe!

•   La finalul evenimentului, o selecţionată a politicienilor va întâlni o selecţionată a presei ieşene. Important! Pentru a beneficia de o “presă bună”, va câştiga, evident, presa. Fără supărare.

De ce un meci de fotbal?

Pentru că, într-o perioadă atât de plină de tensiunea calculelor politice, un meci de fotbal este una dintre cele mai la îndemână şi, sperăm noi, plăcute modalităţi de a arăta că, indiferent de tabăra din care face parte fiecare, ştim să dăm dovadă de sportivitate şi, atunci când este nevoie, putem lăsa orgoliile la o parte pentru a pune umărul pentru Iaşi.

Ca o comparaţie cu fenomenul fotbalistic, sperăm să ne calificăm în primăvara europeană în urma acestor meciuri. Pentru noi, alegătorii, acest lucru înseamnă primăvara proiectelor utile Iaşului, proiecte mult mai uşor de pus în practică dacă sunt susţinute de toţi actorii politici.

Va fi doar un meci de fotbal?

Nu va fi doar un meci de fotbal, ci şi un prilej de a arăta că o campanie electorală nu înseamnă doar acuzaţii, lovituri sub centură, pomeni electorale, învingători şi învinşi, ci poate însemna şi sportivitate, spirit de echipă, compasiune şi implicare în problemele comunităţii.

De aceea, fiecare echipă politică este rugată să contribuie cu suma de 5 mii de lei, sub forma unei taxe de înscriere în competiţie. Suma adunată va fi donată pentru sprijinirea activităţii “Centrului de resurse pentru părinţii care au copii şi tineri cu dizabilităţi” din Iaşi. Acest proiect, derulat de Fundaţia Star of Hope, se adresează copiilor suferinzi de autism, pareze/paralizii cerebrale, dizabilităţi fizice, sindrom Down, retard mental etc., părinţilor şi comunităţii, prin activităţi de instruire, consiliere, informare, grupuri de suport, formare şi instruire de specialişti în domeniu, care să contribuie la reabilitarea şi integrarea acestor copii în societate.

Vă mulţumim şi sperăm că ne veţi fi alături la acest eveniment organizat de jurnaliştii ieşeni, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare, Bogdan Cronţ, redactor ziarul “Lumina”. Tel: 0728.300.201, email: bogdancrontz@gmail.com»

Diverse

Comentarii

11 comentarii to “Iniţiativă inedită a presei: USL, ARD şi PPDD, invitate să se bată miercurea viitoare la fotbal”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)