Discuţie Fenechiu-Nani pentru dezvoltarea Antibiotice. În urmă cu câţiva ani, Fenechiu îl forţa pe Nani să demisioneze

Liberalul Relu Fenechiu se arată interesat de Antibiotice Iaşi. Proaspăt înscăunat la Transporturi, Fenechiu spune că a avut o discuţie cu directorul de la Antibiotice Ioan Nani pe tema dezvoltării fabricii ieşene.

Fabrica şi-ar putea tripla cota din piaţa internă de medicamente, crede Fenechiu, însă pentru asta ar fi necesare investiţii de 20-30 milioane de euro, prin realizarea de parteneriate publice-private.

„Am avut o discuţie cu domnul director Ioan Nani să dezvoltăm producţia de medicamente la Iaşi. Antibiotice are o cotă de piaţă de 10 la sută şi sunt convins că ne putem duce spre 30 la sută din producţia internă de medicamente. Am discutat posibilitatea găsirii unor parteneriate publice-private pentru producţia şi a altor medicamente decât cele existente”, spune Fenechiu.

„Nu vorbim de cercetare, ci de medicamente care s-au mai produs în alte perioade la Antibiotice”, a adăugat Relu Fenechiu.

Interesant, in timpul guvernării liberale, Nani şi-a pierdut postul de director de la Antibiotice, întrucât s-a opus privatizării fabricii.

Afaceri, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)